Ahmet Yılmaz Hoca yaz sıcakları hakkında uyardı

Ahmet Yılmaz Hoca yaz sıcakları hakkında uyardı
Karaman Eğitim ve Araştırma hastanesinin önemli doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Yılmaz, tansiyon hastaları için yaz sıcakları hakkında uyarılarda bulundu.
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başarılı doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz, Yaz sıcaklarının arttığı şu günlerde özellikle tansiyon hastalarının dikkatli olması gerektiğini söyledi.
 
Sıcakların artması yüksek tansiyonu tetikleyeceğini belirten Uzm. Dr. Ahmet Yılmaz; “Sıcak havalarda vücuttan daha fazla sıvı kaybedebilirsiniz, bu da dehidrasyona neden olabilir ve tansiyonunuzu etkileyebilir. Bol su içmek, vücudunuzun nem dengesini korumasına yardımcı olur.” Dedi.
 
Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Yılmaz yaptığı uyarılarda; "Güneşin en güçlü olduğu zamanlarda, genellikle öğlen saatleri civarında, dışarıda aşırı fiziksel aktivitelerden kaçının. Aşırı fiziksel aktivite, vücut sıcaklığını artırabilir ve tansiyonu yükseltebilir. Sıcak günlerde, serin bir ortamda kalmak veya klima kullanmak tansiyonunuzu düzenlemeye yardımcı olabilir.” Dedi.
 
Tuz, Alkol ve Kafein gibi ürünlerin azaltılması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Yılmaz; “ Yüksek sıcaklıkta terleme ile birlikte vücuttan daha fazla tuz kaybedersiniz. Aşırı tuz alımı tansiyonu artırabilir. Bu nedenle, tuzlu yiyecek ve içeceklerden kaçınmaya çalışın. Alkol ve kafein içeren içecekler tansiyonu olumsuz etkileyebilir ve dehidrasyona yol açabilir. Bu tür içecekleri mümkün olduğunca sınırlamak önemlidir. Eğer hipertansiyon (yüksek tansiyon) hastasıysanız, yaz aylarında düzenli olarak tansiyonunuzu kontrol ettirmek ve doktorunuzun önerilerini takip etmek önemlidir.” Dedi.
 
Hafif ve Düzenli Egzersiz yapılmasını tavsiye eden Dr. Ahmet Yılmaz; “Fiziksel aktivite, genel sağlığınızı destekler, ancak aşırıya kaçmamak önemlidir. Düzenli olarak hafif egzersiz yapmak, tansiyonunuzu düzenlemeye yardımcı olabilir. Yeterli Dinlenme: Vücudunuzun yaz aylarında dinlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacı vardır. Yeterli uyku almak ve stresten uzak durmak tansiyonunuzu olumlu yönde etkileyebilir.” Dedi.