TRAFİK BİLGİ YARIŞMALARI BAŞLADI.

TRAFİK BİLGİ YARIŞMALARI BAŞLADI.
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Trafik Bilgi Yarışması yapılıyor.

İlköğretim okullarının katıldığı yarışma, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılıyor. Yarışma programına İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Kucur, Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkan Vekili Ali DUTAL, Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, sağlık çalışanları, trafik şube müdürlüğü ekipleri, öğrenciler , okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun;” İnsan hayatı önemlidir, trafik eğitimi ile bunun önemini vurgulamak gerekir. Okullarımızda trafik eğitimi noktasında çalışmalarımıza destek veren İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Salonunu bu güzel etkinliğe açan, İl Sağlık Müdürlüğüne ayrıca teşekkür ediyor, yarışmanın huzur içerisinde tamamlanmasını diliyorum.” Dedi.

Daha sonra söz alan İl Emniyet Müdürü Lütfi SÖNMEZ; “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu eğitim yarışması ile trafik sorununa dikkat çekmeyi, insanları trafik kazalarından korumak için kurallara uymayı hedefledik. Ortak çalışmalarımız devam edecektir. Yarışmacılara başarılar diliyorum.” Dedi.

Öğrencilerin yarıştığı programda, trafik uygulamaları hakkında sorular soruldu. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışma ile, öğrencilerin dikkatleri trafik üzerine çekilmiş oldu. Okulları adına grup sözcülerinin de yardımıyla doğru cevap veren okullar kıyasıya yarıştı. Yarışma sonunda dereceye giren okullar trafik haftası kutlamaları kapsamında ödüllendirilecektir.