POLİS OKULUNUN PROJESİ TAMAM

POLİS OKULUNUN PROJESİ TAMAM
POLİS MESLEK YÜKSEK OKULUNUN PROJESİ VE PARASI TAMAM SIRA İHALESİNDE
Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN Polis meslek okulu’nun projesi ve parası tamam olduğunu söyledi
 
 yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi;
 
            “Birkaç yıldır Karaman’a kurulması için mücadele ettiğimiz PMYO bürokratik engeller yüzünden bir türlü ihale edilememişti. Karaman emsalinde birçok il merkezinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulunun Karaman’a kazandırılması için verdiğimiz mücadele bazı engeller yüzünden gecikmişti. Ancak, yeni bir projenin kabul edilmesi ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın gerekli olan parayı göndermesi ile birlikte PMYO ihale aşamasına gelmiştir.
 
Aradan geçen zaman içerisinde okul sahasında bulunan eski METEM Binalarının Emniyet Genel Müdürlüğü’nce kabul edilmemesi, yeniden proje çalışmaları yapılması gibi nedenlerle çok arzu ettiğimiz PMYO’nun Karaman’a yapılması gecikmiş oldu. Bu arada, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile müteaddit defalar diğer Milletvekilimiz Lütvi ELVAN beyle birlikte görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler çerçevesinde İçişleri Bakanımız Sayın Beşir ATALAY’ın ve DPT’den sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ’ın, Emniyet Genel Müdürümüzün ve DPT Müsteşarımızın da projeye katkıları olmuştur.
 
Şimdi proje ihale aşamasına gelmiştir. Yetkililerden bu ihalenin bir an önce sonuçlandırılarak okulun Karaman’a kazandırılmasını bekliyor, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Karaman’a kazandırılması için emeği geçen tüm yetkililere Karaman halkı adına teşekkür ediyorum ” dedi.