Okullar Ders Başı Yaptı

Okullar Ders Başı Yaptı
Okul Önce 1. sınıflar Ders Başı Yaptılar
           Tüm Yurtta ve Karaman’da Okul Öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerinin okullarındaki ilk günleridir. Bu ilk günlerinde onların heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN ve Şube Müdürü Abdülkerim ÇÖMÇE okulları ziyaret ederek öğrencilere başarı dilediler. Öğrenci ve velilerle yaptığı sohbet toplantısında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN;
            “Sevgili anne ve babalar,
            Toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, birey olarak mevcut yetenekleri ortaya çıkararak ve onları destekleyerek yapılacak bir eğitime bağlıdır. Çocuğun dış etkilere en fazla açık olduğu ve korunmaya en fazla gereksinim duyduğu okul öncesi dönemin, öğretmenler, aile, okul ve toplumun işbirliği ile en iyi şekilde değerlendirilmesi, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi açısından son derece önemlidir.
             Bu sene okul öncesi eğitimde 2005–2006 doğumlu çocuklar okul öncesi sınıflara kayıt yaptıracaklar. Özellikle 2005 doğumlu olanlardan kaydını yaptırmayan hiçbir öğrenci kalmayacaktır.
            Eğitim kurumlarımızda, çocukların zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal ve dil yönünden yeteneklerine göre gelişimleri sağlanmaktadır. Okul öncesi eğitim ile çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilen, kendine güvenen bağımsız bireyler olması sağlanmaktadır. Çocuklarımızın yaratıcı yönleri, ilgi alanları ortaya çıkarılmakta; çocuklarımıza arkadaşlık ve paylaşma duyguları kazandırılmaktadır. Okul öncesi eğitim sayesinde çocuklarımız, zorunlu eğitim dönemine hazırlanmakta, okul fobisini yenmiş olarak ilköğretime başlamaktadırlar
           Karaman’da Okul Öncesi 2009–2010 Eğitim öğretim yılında ilimiz, okul öncesi eğitim alanında büyük başarılara imza atmıştır. Okul öncesi eğitimde 2004–2005 doğumlu öğrencilerde %61’lere ulaşan il başarımızı,2004 doğumlu öğrencilerde %97’ye ulaşmıştır.  2010–2011 Eğitim öğretim yılında daha yukarılara taşımak en büyük hedefimizdir. Bu hedefin Avrupa’da %90’larda olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN Eğitime yaptığımız bu yatırımlar sayesinde Karaman’ın çıtasının daha da yükseleceğini belirtti ve ailelerin en önemli görevlerinden birinin de çocuklarını okul öncesi eğitimle tanıştırmak olduğunu belirterek Lütfen çocuklarımızı, geleceğimizi karanlığa mahkûm etmeyelim.” dedi.
 
       İl Milli Eğitim Müdürü  Sebahaddin ALTUN daha sonra okula yeni başlayan çocuklarla tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti.