MİLLİYET YAZARINDAN KARAMAN EĞİTİMİNE SÖZDE ÖVGÜ

MİLLİYET YAZARINDAN KARAMAN EĞİTİMİNE SÖZDE ÖVGÜ
Yaklaşık 1 yıl önce Her şey Seninle Başlar adlı kitap Karaman örnek verilerek tanıtılmıştı. Milliyet yazarı aynı konuyu bir daha ele aldı. Maksat kitabın reklamı
Milliyet Gazetesi yazarı Melih ÂŞIK, 7 Mart 2010 tarihli yazısında Karaman Eğitimini köşesine taşıdı. Amaç Karaman’ın Eğitimi değil Kitabın reklamı.
 
Melih ÂŞIK yazısında Mümin Sekman’ın “Her şey Seninle Başlar” adlı kitabının 5 yılda 700 bin baskı yapmış, bu alanda rekoru elinde tutuyor. Diyerek kitabın reklamını yapıyor.
 
Milliyet yazarı kitaptan şu şekilde alıntılar yapıyor, “Defalarca denediği halde başarılı olmayınca insanoğlu artık bir daha deneme cesaretini kaybediyor... Hayal kırıklığına uğramamak için denemekten vazgeçiyor. İnsanların hayatta istedikleri yere varamamasına genellikle bu çaresizlik duygusu yol açıyor. Anlaşıldığı gibi, başarısızlığa dış engellerden çok iç engeller sebep oluyor ve öncelikle bunların kaldırılması gerekiyor. Kitap bu yönde eşsiz bir kılavuz niteliği taşıyor.” Diye sözlerine ekliyor.
 
KARAMAN MİLLİ EĞİTİMİ SEVİNME, MAKSAT KİTABIN REKLAMI
 
Milliyet Yazarı makalesine şu şekilde devam ediyor; “Kitabın sonunda ilginç bir not var. Bu kitabı Karaman’da bir öğretmen okuyor. Çok beğeniyor. Bir işadamıyla (BİFA Bisküvileri’nin sahibi) anlaşıyor. ÖSS’de başarı sözü veren her öğrenciye bu kitaptan bir tane hediye ediyorlar. 2006’da bir yılda 25 bin kitap dağıtılıyor. ÖSS başarı sıralamasında 2006’da 28. olan Karaman 2007’de dördüncü, 2008’de birinci, 2009’da yine birinci oluyor.”
 
Milliyet Yazarı Melih Âşık bu yazısında Kitabın reklamını yaparken Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Karaman’daki Basın kuruluşlarına “MİLLİYET YAZARI MELİH AŞIK’TAN KARAMAN EĞİTİMİNE ÖVGÜ” Başlıklı haber gönderiyor.
 
Kitabın Yazarı Mümin Sekman Başarılı bir kitap yazıyor,
Milliyet Yazarı Başarılı bir şekilde Kitabın reklamını yapıyor.
Karaman Eğitimine değil Kitaba övgü yapılırken,
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü neden sevindiğine ise anlam verilemiyor.