KMÜDE E-BÜTÇE EĞİTİMİ TAMAMLANDI

KMÜDE E-BÜTÇE EĞİTİMİ TAMAMLANDI
Yüksek öğretim kurumları bütçe hazırlama, uygulama ve e-bütçe kullanımı eğitiminin üçüncüsü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.
Yeni kurulan üniversitelerden 15’inin yer aldığı eğitime eşlik eden Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu başarılı geçen programın ardından KMÜ çalışanlarına teşekkür etti. İki gün süren eğitimlerde strateji daire başkalığı personellerine üniversitelerde bütçe oluşturma ve e-bütçe ile ilgili bilgi verildi. Başarılı geçen eğitimin ardından konuşma yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 15 üniversiteyi bir araya getiren eğitim programının katılımcılara zenginlik kazandırdığına dikkat çekerek “biz sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduk. İki günlük eğitimde yoruldunuz ancak zenginleştiniz, tazelendiniz bir farkındalık oluşturdunuz. Alışkanlıklarınızdan vazgeçtiniz ama yeni insanlarla tanışma fırsatı buldunuz. Bu eğitim süreci artıları eksilerinden fazla olan bir faaliyet oldu. Burada yaşadığımız güzellikleri çevrenizle paylaşmanızı umuyorum. En kısa zamanda bir başka güzellikte buluşmayı diliyorum.” dedi.
 
Eğitimlerde yükseköğretim kurumlarının ayağına giderek yerinde çalışmalar yapmanın önemli katkısı olduğunu ifade eden Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu ise “Rektörümüzün ve üniversite çalışanlarımızın heyecanını yerinde gördük ve hissettik. Bu açıdan çok faydalı bir uygulama oldu. Daha sıcak bir ortamda sonucu yönelik bir çalışma yaptık. KMÜ ailesinin ev sahipliği, misafirperverliği bizleri çok memnun etti. Yeni kurulan üniversitelerimize sağladığımız özel desteğin yerinde olduğu kanaatine bir kez daha vardığımızı ve bu desteğimizi süreceğimizi belirtmek isterim.” diye konuştu.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
15 newly established universities, where education accompanying the Ministry of Finance, Budget and Fiscal Control, General Manager of the program after successful KMU Ismail Ilhan Hall thanked the staff. Diversity in educational circles of the two-day strategy, budgeting and personnel at the university were informed about the e-budget. After successful training of a speech by the Rector of the University Prof. Karamanoglu Mehmetbey. Dr. Sabri Gokmen university, bringing together 15 participants of the training program has given attention to the richness of the "we were very happy to welcome you. Tired but in a two-day training rich, fresh, been created an awareness. Did you give up your habit, but have the opportunity to meet new people. This educational process was an activity by more than plus minus. We live here, I hope to share the beauty of your surroundings. Soon I hope to meet one another in beauty. "He said.

In the training of higher education institutions to his feet going over the work of making a significant contribution was stated that the Ministry of Finance, Budget and Fiscal Control General Director Ismail Ilhan Hall is "the Rector of our university employeesʹ excitement over the saw and felt. Applications are very useful in this regard. Result in a warmer environment for the work we do. KMU family home, the hospitality we were very pleased. We provide special support to our newly established universities are in place, and we believe that there is once again going to take it would like to express our support. "He said.