Divasen’den Halepe yardım

Divasen’den Halepe yardım
Diva-sen Karaman şubesi Halep halkına İHH aracılığıyla yardım gönderdi.
İmamların sendika gurubu olan Diva-Sen Karaman Şubesi Halep’te ki katliamlar karşısında yardıma muhtaç olan Suriyelilere yardım etmek için İHH yardım kuruluşu aracılığıyla 3330 TL yardım gönderdi.
Torbası 60 TL’den 55 torba Un fiyatı olan 3330 TL’yi İHH yetkilisine teslim eden Diva-Sen Karaman Şube başkanı Galip Elkal şunları söyledi; “Karaman Diva-sen İl başkanlığı olarak Halep te yaşananlara kayıtsız kalamazdık. Görmezden gelemezdik. Kulaklarımızı tıkayamazdık. Diyanet çalışanları olarak mazlum mağdur Halepli kardeşlerimizin acısını ya yüreğimizde hissettik. 
Aynı coğrafya, aynı kültür ve aynı inancın insanlarıyız. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir ilahi emrin gereği elimizden geldiğince insanlık vazifemiz gereği kardeşlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcu olduğuna inandık. Diva-sen olarak, Dinimizin emri ve ecdadımızın vasiyetlerini yerine getirmenin hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Halep deki kardeşlerimizin dertlerine derman ve sıkıntılarını bir nebzede olsa hafifletmenin gayret ve çabası içerisindeyiz. Biz veren el ile ihtiyaç sahiplerine aracılık etmenin bir insanlık gereği olduğuna inanıyoruz. Rabbimden tez zamanda Suriye'de yaşanan zulmün sona ermesini, vatanından ve yurdundan uzakta olanların evlerine dönmelerini, akan kanın durmasını acıların ve gözyaşlarının dinmesini temenni ediyorum.”