DANIŞTAY KARARINA, KAİM-DERʹden Tepki

DANIŞTAY KARARINA, KAİM-DERʹden Tepki
KAİM-DER: HEZİMET DEVAM ETMESİN
Karaman İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİM-DER) gündemdeki katsayı adaletsizliğinin yeninden ortaya çıkmasına ilişkin bir basın bildirisi yayınladı.
 
YÖK’ün katsayı adaletsizliğine ilişkin yapmış olduğu düzenlemeye bayram öncesi itiraz eden İstanbul Barosunun açtığı dava ile Danıştay’ın kararı iptal etmesi meslek liselilerin bayram sevincini hüzne boğdu.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Kaim-Der yönetim kurulu on yıldır süren bir zulmün ortadan kaldırılmasından rahatsız olan bir güruhun itirazıyla yeni nesillerin umutlarının kırıldığını belirterek: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinde on yıldır yeni neslin gençleri adeta zenciler ve beyazlar diye iki ayrı grup halinde ideallerini çizmelerine müsaade edilmiştir. Meslek liseliler yıllardır ideallerini hayallerindekilere göre değil eğitim sisteminin çarpıklığına göre düzenlemek zorunda kalmışlardır.” dedi.
 
Adaletsizliğin on yıldır sürdüğüne dikkat çeken yönetim kurulu sözlerine söyle devam etti: “Tam on yıldır süren demokrasi devletindeki zülme dur diyen YÖK’ün almış olduğu karar Danıştay 8. Dairesi tarafından iptal edilmiş ve hezimetin adeta devamına karar kılınmıştır.
 
Danıştay almış olduğu iki farklı kararla hem kendisiyle çelişerek gülünç duruma düşmüş, hem de bir hukuh cinayetine imza atmıştır.
 
Alınan karar bu yıl ÖSS’ye girecek olan öğrencilerin de beyinlerini bulandırmış olmakla birlikte, belirsizliğin uzun sürmesi gençlerin bir yılına mal olacaktır.

 

 
Meslek liselilerin mağduriyetinin giderilmesi için Hükümetimizin bu adaletsiz uygulamaya kesin ve kalıcı bir çözüm bulmasını ümit ediyoruz.”