Zorunlu Askerlik ve Profesyonel Yaklaşım: Yaşar Güler'in Değerlendirmesi

Zorunlu Askerlik ve Profesyonel Yaklaşım: Yaşar Güler'in Değerlendirmesi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, EFES-2024 Tatbikatı'nda zorunlu askerlik uygulamasının devam edeceğini ve yaklaşımlarının yarı yarıya profesyonel ve zorunlu askerlik şeklinde olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 45 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katıldığı 'EFES-2024 Manevraları'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bölgenin en büyük "Birleşik Ortak Manevrası" EFES-2024’ün katılımcılar için önemli fırsat olduğunu belirten Güler,"Böylesine kapsamlı fiilî atışlı bir tatbikata katılma fırsatı bölgemizde ve Avrupa’da dahi pek yakalanamıyor. O nedenle her yıl katılımcı ülke sayısı artıyor." değerlendirmesini yaptı.

Zorunlu Askerlik Devam Edecek Mi?

Türkiye'de zorunlu askerlik sisteminin devam edip etmeyeceği konusundaki soru hakkında,"Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir." diyerek cevap verdi.

Türkiye-Yunanistan İlişkileri

Türkiye-Yunanistan ilişkilerine değinen Güler, "İki ülkenin çıkarlarına hizmet edecek dürüst ve yapıcı bir ilişkinin, olumlu bir dönemden geçtiğimize inanıyorum. Komşularımızla sorun yaşamak istemiyoruz" diyen Güler, "Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için ordumuzun etkinliğini ve caydırıcılığını artırmak için çalışıyoruz." dedi. Güler, sorunların çözümü için en iyi yolun üçüncü taraflara ihtiyaç duymadan doğrudan diyalog kurmak olduğunu belirtti.