Zoraya ter Beek: Hollanda'da Ötanazi Tartışmalarının Odak Noktası

Zoraya ter Beek: Hollanda'da Ötanazi Tartışmalarının Odak Noktası
Hollanda'da tartışmalara neden olan depresyon hastası Zoraya ter Beek, 29 yaşında ötanaziyle yaşamına son verdi.

Hollanda'da fiziksel olarak sağlıklı ancak uzun süredir ruh sağlığı sorunları yaşayan 29 yaşındaki Zoraya ter Beek, yaşamına ötanaziyle son verdi.

Depresyonla daha fazla yaşamak istemediğini ifade eden ve ötanazi talebinin kabul edilmesi büyük tartışma yaratan genç kadının, 29. doğum gününden birkaç gün sonra 22 Mayıs'ta Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nde yaşama veda ettiği açıklandı.

Beek'in bir arkadaşı, Beek'in "insancıl" bir şekilde yaşama veda ettiğini ancak ölüm yöntemi hakkında detay vermedi. Genç kadının ölümü sırasında yanında erkek arkadaşının bulunduğu belirtildi.

Zoraya ter Beek, yıllardır aldığı depresyon tedavisinin hiçbir faydası olmadığını ve yaşamak istemediğini ifade etmişti.

Hiçbir fiziksel sağlık sorunu olmayan Beek'in ötanazi talebi dünya çapında tartışma yaratmış, depresyon hastalarına bu hakkın verilmemesi yönünde eleştirilere neden olmuştu.

Eski Başbakan Da Ötenaziyi Seçti

Hollanda, 2001 yılında tıbbi yardımlı intiharı yasal hale getiren dünyadaki ilk ülke oldu. O zamandan beri ötanazi ülkede giderek daha popüler bir seçenek haline geldi.

Hollanda medyasına göre 2022'de Hollanda'da 8,720 ötanazi ölümü yaşandı.

Şubat ayında 93 yaşındaki eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötanazi ile hayata veda etti.