Ziraat Odası Seçimleri 24 Martʹta yapılacak

Ziraat Odası Seçimleri 24 Martʹta yapılacak
Ziraat Odasında seçim tarihi belli oldu ve seçimlerin 24 Mart cumartesi günü yapılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz sene 11 Şubatʹta Karaman Ziraat odası seçimleri yapılmış; Ercüment Yılmaz, Recep Muğlu ve Halis Eryiğit seçimlerde yarışmıştı. 180 kişi seçimi katılmış ve Ercüment Yılmaz seçimi kazanmıştı. Ona en yakın isim ise Recep Muğlu olmuştu.

Geçtiğimiz ay Ercüment Yılmazʹın görevden alınmasının ardından konu hukuka taşınmıştı. Konya İdare mahkemesindeki  davada, mahkeme Ziraat Odasından Ercüment Yılmazʹın neden görevden alındığı konusunda savunmasını istemiş ve savunma mahkemeye gönderilmişti.


RECEP MUĞLU, ODAYI SEÇİME GÖTÜRÜYOR.

24 Mart 2012 tarihinde Karaman Ziraat Odası Başkan seçimi yapılacak, seçimin favori ismi olarak görülen Recep Muğlu Karaman Ziraat odasında olaganüstü seçim yapılması için, delegelerin büyük bir çoğunluğunun imzasını topladı.

169 delegesi olan Ziraat odasında, Muğlu 117  delegenin seçim isteği ile attığı imzayı  Ziraat odaları birliğine teslim etti, Karaman ziraat odası yönetim kurulu üyelerinin müraacatı ile seçim kararı alındı. Edinilen bilgilere göre, Seçim kurulu 24 Mart 2012 tarihinde seçimin yapılmasını kararlaştırdı. Recep Muğlu, Ercüment Yılmazʹın başkanlığından ayrılması ile bir boşluk meydana geldiğini ve delegelerin bunun için seçim istediklerini söyledi.