Zincirleme Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Zincirleme Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Akşehir ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 tır birbirine karıştı. Kazada bir tır şoförü yaşamını yitirirken, 3 tır şoförü de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde D-300 Karayolu Akşehir Tren Garı Kavşağı'nda gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, Konya'dan Afyonkarahisar istikametine seyir halinde olan ve kırmızı ışıkta bekleyen O.Y. yönetimindeki 01 ASV 343 plakalı tıra, aynı yönde seyir halinde olan H.K. yönetimindeki 42 AGK 715 plakalı tır çarptı. Bu çarpışmanın ardından S.Ç. idaresindeki 10 AIY 433 plakalı tır da H.K. yönetimindeki tıra, Nedim Kılıç yönetimindeki 16 Y 0358 plakalı tır da S.Ç. idaresindeki tıra çarptı ve zincirleme trafik kazası meydana geldi. Şiddetli yağmur nedeniyle kaza yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları kontrollerde 16 Y 0358 plakalı tırın şoförü Nedim Kılıç'ın kabininde sıkıştığını ve hayatını kaybettiğini belirledi. Kılıç'ın cenazesi, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Kazada yaralanan diğer tır şoförleri S.Ç. (31), O.Y. (35) ve H.K. (48) ise ambulanslarla Akşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, yoğun yağışın etkisiyle trafik akışını düzenlemek ve güvenliği sağlamak üzere önlem aldı. Araçların yoldan çekilmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.