ZARA KARAMANLILARI COŞTURDU

ZARA KARAMANLILARI COŞTURDU
Bu yıl 733.sü kutlanan Türk Dil Bayramı etkinlikleri, 28 Temmuz akşamı düzenlenen Zara konseriyle sona erdi.
Türk Dil Bayramı etkinliklerinin final gününde sahne alan Türk müziğinin güçlü sesi Zara, Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yaklaşık on bin hayranına coşkulu bir gece yaşattı. Saat 21.00’de başlayan konsere; çeşitli açılışlar ve kutlamalara katılmak için ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Daire Müdürleri, Meclis Üyeleri, İl dışından gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, zaman zaman Zara’nın söylediği türkülere tempo tutarken ünlü sanatçının sahneye çıkar çıkmaz söylediği “Mühür Gözlüm” türküsüne oturduğu yerden eşlik etti. Bakan Çubukçu, bir süre Zara’yı dinledikten sonra stadyumdan ayrıldı. Konserine devam eden Zara, yaklaşık 5 bin Karamanlı hayranına sevilen türkülerini seslendirdi.
 
Ünlü sanatçı Zara’nın konserinde gelin ve damat sürprizi yaşandı. Düğün salonunda düğün merasimleri erken saatte biten yeni evli çift stadyumda düzenlenen Zara konserini izlemeye geldi. Gelin ve damadın konserini izlediğini gören Zara, çifti sahneye davet etti. Bir süre yeni çiftle sohbet eden Zara daha sonra yeni çifti söylediği Samanyolu şarkısıyla sahnede dans ettirirken yeni çifte mutluluklar diledi.
 
Zara’nın oyun havası tarzında söylediği türküler vatandaşları bir hayli coştururken, gecenin sonunda ney eşliğinde kâside ve “Sevdim Seni” adlı ilahiyi seslendirerek Karamanlılara sürpriz yapan sanatçı, konseri dinlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.
 
Konserden sonra konuşan ünlü sanatçı Zara, Karaman’a gelmekten çok mutluluk duyduğunu ve Türk diline gereken önemin milletce verilmesi gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’da sanatçı Zara’ya teşekkür ederek, günün anısına Karaman hatırası hediyeler verdi.