ZAM MÜJDESİ! Günlük 850 TL Cep Harçlığı Verilecek

ZAM MÜJDESİ! Günlük 850 TL Cep Harçlığı Verilecek
Farklı bakanlıklar vatandaşları ilgilendiren destek programlarına ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta cuma günü temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesini iletmesinin ardından bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal desteklerin sağlanması bekleniyor. Söz konusu tarımsal desteklerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaşlı ve engelli aylıklarını dün itibariyle hesapları yatırdı. Her iki bakanlığın destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ederken, farklı bakanlıkların destek programları da yakından takip ediyor. Bu çerçevede, bakanlıklar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgi veriyorlar.

Meslek Lisesi Öğrencilerine Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarına verilen devlet destekleri ile teşviklere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokol neticesinde işbaşı eğitim programlarına katılım sağlanması durumunda cep harçlığı tutarı günlük olarak 654 TL'den 850 TL seviyesine yükselirken, desteğin detaylarına ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan:

"Meslek lisesi mezunlarımız, eğer mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlarlarsa, alacakları cep harçlığının günlük tutarı, 654 liradan, 850 liraya yükselmektedir. Bu uygulama, mezunlarımızın kendi alanlarında iş hayatına katılmaları ve daha kolay iş bulabilmeleri noktasında önemli bir destektir. Önümüzdeki dönemde de iş arayan ve işverenlerimizin yanlarında olacak, istihdamın korunması ve arttırılması noktasında Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. İnşallah, Türkiye Yüzyılı'nı, yüzyıla damgasını vuracak gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Buna yürekten inanıyorum” dedi

2024/06/14/egitim-destekleri.jpg

Temmuz 2024 Destek Ödemeleri

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile destek artışına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, temmuz ayında farklı bakanlıkların sağlayacağı destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayı boyunca cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatıracak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ise 10-20 Temmuz tarihleri arasında evde bakım maaşını, yaşlı ve engelli aylıklarını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletebilir.