Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Zafer Bayramı Kutlu Olsun
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan 30 Ağustos Zafer Bayramının kutladı.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi;
30 Ağustos 1922 tarihinde, destansı mücadelelerinden birini daha tarih sahnesine yazdırmış olan aziz milletimiz, esasında o güne kadar vermiş olduğu şanlı mücadelesini bu zaferle taçlandırmıştır. 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesajdır. Fedakârlığın, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiğinin bir özetidir. Tüm dünyanın artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada kendi küllerinden yeniden doğan bir milletin tarihe düştüğü bir kayıttır.
 
Bu zafer sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin kurulmasını da sağlamıştır. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımızdır. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir.  
 
İmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde Türk Milletinin ve onun bağrından çıkmış Ordumuzun bayramını kutlar, bizlere bu vatan topraklarını emanet eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.