YSK, net sonuçları kamuoyuyla paylaştı!

YSK, net sonuçları kamuoyuyla paylaştı!
Yerel seçimlerde en düşük katılım Diyarbakır'da (%67.34), en yüksek ise Manisa'da (%84.97) gerçekleşti.

Tabii, şöyle olabilir: Vatandaşlar 31 Mart'ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi sonuçlarını medya mensuplarına açıkladı.Yener, "Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.12 olarak gerçekleşmiştir. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır." dedi.

7 nokta'da yeniden sandık kurulacak

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yapılan itirazlar üzerine, 2 Haziran 2024 tarihinde Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güney Kaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimler yeniden yapılacak.

Katılım oranı en yüksek Manisa, en düşük Diyarbakır

Yapılan seçimlerde katılımın en düşük olduğu büyükşehir belediye başkanlığı yüzde 67.34 ile Diyarbakır, il belediye başkanlığında yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye başkanlığında yüzde 59.76 ile Diyarbakır Bağlar oldu.

Katılımın yüksek olduğu yerler ise büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye başkanlığında yüzde 83.44 ile Artvin oldu.