YSK Başkanı Ahmet Yener'den 31 Mart 2024 Seçimleri Açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener'den 31 Mart 2024 Seçimleri Açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek olan seçimlere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yener, Yüksek Seçim Kurulu'nun il ve ilçe seçim kurullarının son düzenlemelerini tamamlayarak seçimlere hazır olduklarını belirtti.

Yener, Avrupa Konseyi'nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu heyetini YSK'de ağırladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecine ilişkin çalışmaların tamamlandığını vurgulayan Yener, seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olmasını diledi.

31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan seçimlere dair YSK'nin ve ilçe seçim kurullarının son düzenlemelerini tamamladığını ifade eden Yener, seçimlerin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

YSK Başkanı Yener, ayrıca, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan iptal durumunun tekrarlanmaması için güvenlik önlemlerinin alındığını ve il ve ilçe seçim kurullarının seçimlerin güvenli bir şekilde tamamlanması için gerekli çalışmaları yaptığını vurguladı.

Yener, YSK'nin aldığı kararla oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz olarak devam etmesi gerektiğini ifade ederek, Ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağına inandıklarını ve oy sayım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam edeceğini belirtti.