Yaşlılara Devlet Desteği

Yaşlılara Devlet Desteği
Hasan Çalış refakatçi sisteminin geliştirileceğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, Muhtaç durumdaki yaşlılara evlerinde temizlik, günlük bakım, alışveriş gibi konularda destek hizmeti verileceğini ve bakıcı/refakatçi sisteminin geliştirileceğini ifade etti. Çalış, 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 105’TL’nin 250 TL’ye yükseltileceğini vurguladı.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Av. Oktay Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Karaman ve parti yöneticileri ile birlikte seçim gezilerini sürdürüyor. Akademi 2023 Kültür, Tarih Turizm, Meslek, Eğitim, Girişimcilik ve Uluslararası Etkileşim Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılan Çalış, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlığı’nın 2010 yılı başarılı ihracatçılar ödül törenine katıldı. Esnaf gezilerini sürdüren Çalış, akşam da Kılbasan ve Larende de kahvehane toplantılarına katıldı.
 Ülkemizin ihracatta rekabet gücünü yitirdiği için zorlandığını belirten Karaman Milletvekili Hasan Çalış, girdiler düşürülmediği için sanayicilerimizin ucun ithalat malları karşısında rekabet edemez konuma geldiğini söyledi. Çalış, MHP olarak kendi iktidarları döneminde girdileri düşürerek, rekabet gücünü artıracaklarını kaydetti.
Çalış, esnaf ve kahvehane gezilerinde ise, Karaman’ın hizmet fakiri bir İl haline geldiğine işaret ederek, Karaman’ın AKP iktidarı döneminde hak ettiği hizmeti alamadığını bildirdi. Yoksulluğun ve işsizliğin arttığına dikkat çeken Çalış, konuşmasında yaşlılara yönelik bir çok yeni hizmet sunacaklarını açıkladı.   
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, yaşlılıkta yaşam kalitesini düşüren hastalık ve bakıma muhtaçlık problemlerine yönelik çözümler getirileceklerini hatırlatarak, “Yaşlıların sağlık hizmetlerine kolay erişimi sağlanacaktır. Yaşlı sağlık hizmetleri standardı yükseltilerek bu hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanmaları temin edilecektir. Yaşlılara, günlük yaşamını sürdürebilmesi için çağdaş standartlarda bakım ve yardım hizmetleri sunulacaktır. Belli nüfusun üzerindeki yerleşim birimlerinde “Yaşlı Bakım Evleri” yapılması sağlanacaktır.” dedi.
Yalnız yaşayan yaşlıların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak destek hizmetleri verileceğini iddia eden Karaman Milletvekili Çalış, yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için “Sosyal Bakım Yardımı” ödemesi yapılacağını da sözlerine ekledi.