Yarınki Kabine Toplantısı: 9. Yargı Paketi, Kurban Bayramı Tatili ve Emekli İkramiyesi Gündemde

Yarınki Kabine Toplantısı: 9. Yargı Paketi, Kurban Bayramı Tatili ve Emekli İkramiyesi Gündemde
Yarınki Kabine Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde 9'uncu Yargı Paketi, Kurban Bayramı tatili, emekli ikramiyesi gibi konular ele alınacak.

Yarın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine'nin toplanması bekleniyor. Gündemde ise Yargı Paketi, Kurban Bayramı tatili, emekli ikramiyesi gibi birçok konunun değerlendirilmesi öngörülüyor.

Bayram tatili süresi, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne çıkarılacak mı sorusuna ilişkin beklentiler artarken, tüm dikkatler Beştepe'ye çevrildi. Bu yıl Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar-pazartesi-salı-çarşamba) tarihlerini içeriyor.

14 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca kişinin tatil için hareketlenmesi bekleniyor. Bu durum, bayram tatilinin 9 gün olmasına ilişkin beklentilerin yükselmesine neden oldu.

Toplantıda, Ekonomik Programın Gözden Geçirilmesi Planlanıyor

Alım gücünü artırma ve yüksek fiyatlarla mücadele için alınan önlemlerin etkileri değerlendirilecek.

Kabinenin önemli bir diğer gündem maddesi terörle mücadele olacak. Geliştirilen 9. Yargı Paketi ile ilgili güncel durum da tartışılacak. Bölgesel gelişmeler arasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes girişimleri de ele alınacak.