Yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı: 62,698 Salonda Gerçekleşecek!

Yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı: 62,698 Salonda Gerçekleşecek!
LGS sınavı yarın, 2 Haziran'da, Türkçe, Tarih, Din Kültürü, yabancı dil, matematik ve fen bilimleri derslerini içerecek şekilde gerçekleşecek.

8. sınıf öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, yarın olan 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Sınav, yurt içinde 973 farklı sınav merkezinde ve 3,891 okulda 62,663 farklı salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde ve 11 okulda 35 farklı salonda yapılacak.

Sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Özel durumu olan 187 öğrenci ise evde veya hastanede sınava girecek. Görme engeli bulunan 82 ve az gören 292 öğrenci için de gerekli önlemler alındı.

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle sadece ilk dönem konuları sınavda sorulmuştu. Ancak bu yıl, 8. sınıf müfredatındaki tüm konular sınavın kapsamında yer alacak.

Sınav iki bölümde gerçekleşecek. İlk bölüm saat 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Bu bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dilden 50 soru sorulacak. İkinci bölüm ise saat 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Bu bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru sorulacak.

Sınav sonuçları 28 Haziran'da duyurulacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Rehberi de yayımlanacak. Sınava girecek öğrencilerin en geç saat 09.00'da sınav yerinde hazır bulunmaları, yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, resmi kimlik belgesi, en az iki koyu siyah kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.