Yargıtay Birinci Başkanlık Seçimlerinde Muhsin Şentürk Adaylıktan Çekildi

Yargıtay Birinci Başkanlık Seçimlerinde Muhsin Şentürk Adaylıktan Çekildi
Yargıtay Birinci Başkanlık seçimlerinde Muhsin Şentürk, yarıştan çekilirken, Atalay kararını uygulamamasıyla da biliniyor.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Yargıtay Birinci Başkanlığı seçimlerinde 13 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 36'ncı tur öncesi önemli bir gelişme yaşadı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Birinci Başkanlık için yaptığı başvuruyu geri çektiğini duyurdu.

Şentürk, "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla Birinci Başkanlık adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh ve verilen destek dolayısıyla Genel Kurul'umuzun tüm üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yine yaptığım değerlendirme sonucunda 13.05.2024 tarihinde yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde aday olduğumu yüksek takdirlerinize arz eder, kıymetli desteklerinizi istirham eder, selam ve saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Atalay Kararını Uygulamamıştı

Seçimin ilk 34 turunda her iki aday da 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için son olarak 35. tur oylaması gerçekleştirilmişti.

35. tur oylama sonuçlarına göre, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 156 oy alırken, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 104 oy almıştı.

Muhsin Şentürk, yarıştan çekilen isim olarak bilinirken, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını uygulamamıştı.