YARDIMA ORTAK OL, SEVİN, SEVİNDİR.

YARDIMA ORTAK OL, SEVİN, SEVİNDİR.
Kemal Reis İlköğretim Okulu öğrencileri Toplum Hizmeti Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, ilgiye, yardıma, hatırlanmaya, küçük bir ziyarete muhtaç olan yaşlı ve kimsesiz insanlar için YARDIMA ORTAK OL, SEVİN, SEVİNDİR. adlı örnek bir çalışma başlattılar.
Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler projeleri kapsamında ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiler.
YARDIMA ORTAK OL, SEVİN, SEVİNDİR adlı projeleri kapsamında küçük bir yardım kutusu hazırlayan öğrenciler, toplanan yardımlarla her hafta 5 tane kimsesiz, ilgiye ve hatırlanmaya ihtiyacı olan yaşlı insanlarımız için küçük hediyeler alarak, onları ziyaret etmektedirler. Öğrencilerin proje kapsamında yılsonuna kadar 100 tane yaşlı ve kimsesiz insanımıza ulaşma hedefleri vardır. Öğrencilerin hazırladıkları çalışmanın en önemli hedeflerinden biri de Yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlı insanlarımıza KİMSESİZLİK ve TERKEDİLMİŞ        duygusunu yaşatmamayı amaçlamaktadır. Yaşlı insanlarımızı ziyaret eden öğrenciler yardımlaşmanın, büyüklere saygı ve sevginin, insanları sevindirmenin ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmektedirler. Ve Bu sayede yardıma ortak olup, hem seviniyorlar hem de bir kapı vurulmasına ihtiyacı olan yalnızlığına terk edilen, sofralara sığdırılamayan yaşlı insanlarımızın yüzlerinin gülmesini sağlayarak sevinçlerine ortak oluyorlar.”
Bu konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Okul Müdürü Tahsin ALTIN;”Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız geçmişle günümüz arasında bağ kuran, kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Geçmişte topluma büyük hizmetleri olan yaşlılarımıza hak ettikleri ilgiyi tam manasıyla gösterememekteyiz. Öğrencilerimizin hazırladıkları bu çalışmayla birçok yaşlı insanımızın toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı kılınması sağlanacaktır. Bu çalışmayla öğrencilerimiz topluma ve çevreye daha duyarlı olacaklar bir insanı mutlu etmenin hazzını yaşayacaklardır. Böyle anlamlı bir çalışmaya imza atan öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim.”dedi.