YARDERʹden Avrupa Projesi

YARDERʹden Avrupa Projesi
Karaman’da faaliyet gösteren Yarınlar İçin El Ele Derneği Avrupa’da eğitim almak isteyenlere Avrupa’nın kapısını açıyor.

 Yarınlar İçin El Ele Derneği Başkanı İncilay Kaymak, 2007 yılından beri faaliyet gösteren derneği “Avrupa Gönüllü Hizmeti” Projesi kapsamında 18-30 yaş arasında olan herkesi Avrupa’ya götürdüklerini belirterek bunun dışında herhangi bir ücret veya başka bir özellik aranmadığının altını çizdi.

İncilay Kaymak yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 “2007 yılından bu yana faaliyette olan derneğimiz şimdiye kadar aldığı sorumluluk projeleri ve sosyal aktiviteler gibi birçok konuda yer almış ve aldığı sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Yeni projeler kapsamında Ulusal Ajans (Avrupa Birliği Bakanlığı) hazırlamış olduğu “Avrupa Gönüllü Hizmeti” adı altında başlatılan bu projeye derneğimiz de faal olarak katılıp akredite olmuştur. 
Avrupa gönüllü Hizmeti hakkında bilgi vermek gerekirse  “Avrupa Birliği Bakanlığı”na bağlı olan Ulusal Ajans tarafından üretilen bu proje Türkiye genelinde 2004 den beri hizmet vermekte ve birçok AGH adayını Avrupa’daki 27 ülkeden her hangi birisinde Avrupa Gönüllüsü olarak yer almak istiyorsa o ülkeye göndermiştir. Bu bağlamda bakanlık tarafından onay alan derneklerde “Gönderici Kuruluş&Koordinatör” olarak AGH projesi kapsamında gitmek isteyen gönüllüleri Ulusal Ajans vasıtasıyla istedikleri herhangi bir Avrupa ülkesine gönderiyoruz. 

Gönüllü olarak başvuracak kişilerden istenen tek özellik 18–30 yaş arasındaki gençler başvuruda bulunabilecekler bunun haricinde herhangi bir vasıf aranmaz. Bu projeye dâhil olan gönüllülerden de herhangi bir ücret talep edilemez. Tamamen devlet destekli olan bu projenin finansmanı Avrupa Birliği Bakanlığıdır.2012 son dönemi olan Eylül ayına kadar, Uluslar arası sosyal projede Avrupa Gönüllüsü olmak isteyen Karaman’lı gençlerimizi derneğimize bekliyoruz.” Dedi.