YANGIN ALARMI ÖZEL BABAOĞLUNDA ÇALDI

YANGIN ALARMI ÖZEL BABAOĞLUNDA ÇALDI
Olası doğal afetlerde can kaybını en aza indirmek amacıyla, toplu yaşam alanlarında, her yıl uygulanan yangın ve deprem tatbikatları devam etti.
Geleceğin teminatı çocuklarımızı her alanda eğitme anlayışını ilke edinen Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu, öğrencilerini doğal afetler konusunda da bilgilendirmek için sivil savunma semineri ve yangın tatbikatı ile etkinliklerine devam etti.
 
Öğrencilerin doğal afetler karşısında bilinçlenmesi ve gerekli eğitimleri alması için yangın ve tahliye tatbikatı yaptı.
 
Okul öğrencileri, görevli öğretmenler tarafından sivil savunmanın önemi, görevleri, yangın ve deprem gibi doğal afetlerin öncesi ve sonrasında neler yapılacağı hakkında bilgilendirildi.
 
Daha sonra okul müdürlüğü tarafından gerçeğine yakın, yangın tatbikatı yapıldı. Alarmın çalmasıyla birlikte, öğrenciler panik yapmadan yangın merdivenlerini kullanarak okul bahçesinde kendileri için ayrılan güvenli bölgeye 1 dakika 30 saniyede tahliye edildi. Temsili olarak okul içerisinde mahsur kalan bir öğrencinin sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılışını ilgiyle izleyen öğrenciler, sağlık ve itfaiye ekiplerini alkışlarla uğurladı.
 
Tatbikat hakkında açıklama yapan okul müdürlüğü:”Çocuklarımızın eğitiminde, bir konuyu defalarca anlatmaktan bir kez uygulamak daha etkilidir. Bu bilinçle öğrencilerimizin doğal afetler karşısında neler yapmaları gerektiğini, görerek, yaşayarak anlatmak istedik. Tatbikatın yapılmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ederiz.” denildi.