VERGİ LEVHASINI DEĞİŞTİRMEYENLERE CEZA

VERGİ LEVHASINI DEĞİŞTİRMEYENLERE CEZA
Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı; Esnafların 30 Haziran 2011 tarihine kadar yeni barkotlularıyla değiştirmediği takdirde cezalı duruma düşeceklerini söyledi.
Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı esnaflarımızın vergi levhalarını 30 Haziran 2011 tarihine kadar yeni barkotlularıyla değiştirmediği takdirde cezalı duruma düşeceklerini söyledi. “Denetimlerde yenisi ibraz edilememesi halinde 170 lira ceza kesilecek” dedi. 

Ali Ankaralı, Türkiye genelinde 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın, vergi levhalarını 30 Haziran’a kadar yeni barkodlu levhalarla değiştirip, tasdiklemeleri gerektiğini anımsatarak, mükellefleri cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

408 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre 1 Haziran 2011 tarihinden önce alınan ıslak imza ya da mühür ile tasdik edilmiş tüm vergi levhalarının geçerliliğini yitirdiğini belirten Ankaralı, esnaflarımızın  işyerlerinde bulundurması zorunlu olan vergi levhalarının 30 Haziran’dan sonra yasa gereği barkodlu yeni vergi levhalarıyla değiştirilmemesi ve denetimde ibraz edilememesi durumunda her bir tespit için yasa gereği 170 lira özel usulsüzlük cezası ödeneceğini söyledi.

Türkiye  de 2 milyonu aşan esnaf ve sanatkarın bulunduğunu ifade eden Ankaralı, internet şifresi bulunan vergi mükelleflerinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet  sistemi üzerinden işlemlerini yaptırabileceklerini kaydetti.