Vatandaşlara 9 Bin 77 TL Ödenecek! Devlet Desteğini Başvuru Yapan Alacak

Vatandaşlara 9 Bin 77 TL Ödenecek! Devlet Desteğini Başvuru Yapan Alacak
Vatandaşlara sağlanacak olan çeşitli desteklere dair temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayının ilk günlerinden itibaren merakla beklenen yaşlı ve engelli aylıklarını dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletti. Yaşlı ve engelli aylıklarının verilmesinin ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, temmuz ayında destek ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı ve temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşen artış neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair memur maaş katsayısı baz alınarak hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Temmuz Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında da hanesinde bakıma muhtaç kişinin sorumluluğunu üstlenenlere evde bakım maaşı ödemeleri iletecek. 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı için geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Temmuz civarında ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu durumda, temmuz ayının ortalarında evde bakım maaş ödemelerinin sağlaması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu aydınlatan duyurular yayınlanacak.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Zamlı Evde Bakım Yardımı Tarihi

7608 TL tutarındaki evde bakım maaşın 15 Temmuz civarında sağlanması beklenirken, memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından evde bakım maaşındaki artışa ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamalara göre evde bakım maaşının 9077 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, ağustos ayından itibaren zamlı evde bakım maaşı ülke genelindeki vatandaşlara iletilebilir. 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşından yararlanmak isteyen kişilerin başvuruda bulunmaları gerekiyor. 2025 yılının ocak ayına kadar 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı para yatırılacak. Ocak ayında ise memur maaş katsayısına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine yeniden zam yapması ve söz konusu atışlara dair bilgi vermesi bekleniyor.