Vanderzee Turizimʹden Suriye Turu

Vanderzee Turizimʹden Suriye Turu
Vanderzee Suriye turlarına devam ediyor.
Tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Suriye’ye karaman da büyük ilgi gösteriyor. Türkiye ile Suriye arasında sınır geçişlerinde vizenin kaldırılması ile iki ülke arasındaki ilişkiler daha da hızlanmaya başladı.
 
Bu hareketlilik özellikle turizm sektöründe kendisini gösterdi. Vize sorunu aşılalı kısa bir süre olmasına rağmen Türkiye genelinde Suriye turlarına büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Konya VANDERZEE Turizm şirketi tur oragnizatörü EYÜP KAMİL GAYSI Suriye nin turizm açısından çok zengin bir yer olduğunu ifade ederek, eskiden yılda bir kere yaptığımız Suriye turunu artık ayda bir kere yaptıklarını ifade etti. SÖMESTRE TATİLİNDE İKİ SURİYE TURU OLDUĞUNU VE HERKESİ BU ORGANİZİYE DAVET ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.
 
“Konya ile Şam arası 800 kilometre. Konya’dan 12 saatte Şam’a gidilebiliyor. Önceden Suriye’ye gitmek isteyen bir vatandaş sınırda ve konsoloslukta vize alıyordu. Bunun maddi bir külfeti de vardı. Şimdi ise sadece pasaport ile Suriye’ye gidilebiliyor” dedi. Suriye’ye 3 günlük turun 155 avro olduğunu ve bu ücrete yolculuğun dışında yeme, içme ve 4 yıldızlı otellerde konaklamanın da dâhil edildiğini dile getiren VAN DER ZEE TURİZM, “Seyahate katılan vatandaşlarımız, Suriye’nin önemli şehirleri Şam’ı, Halep’i, Malula’yı ve Hama’yı görebiliyorlar. Suriyeliler, Türkleri bağrına basıp “Topraklarımıza Hoş Geldiniz” diye karşılıyorlar. Suriye’nin her şehrinde Osmanlı’ya ait bir şeyler bulunuyor. Örneğin Şam’da Osmanlı Sultanı Vahdettin’in mezarı bulunuyor. Burası bağımsız bir yer ve sadece Türkler ziyaret edebiliyor. Suriye çok ucuz bir ülke olduğunu ifade eden VAN DER ZEE TURİZM TUR ORGANİZATÖRÜ EYÜP KAMİL GAYSI. “Suriye’ye giden vatandaşlar rahatlıkla alışveriş yapabiliyor ve Suriye’ye giden herkes memnun kalıyor” dedi.
 
İŞTE AYRINTILI BİLGİ:
 
Tur Programı
28.01.2010/04.02.2010
Akşam saat 18.00’de Konya Mevlana’dan hareket, 02.00’de Hatay’a varış. 02.45’te Cilve gözü sınır kapısındayız. 08.00’de Şam’a varış. Kahvaltı ve dinlenmek için otele yerleşme. (Not: Verilen saatler sınır kapısındaki pasaport işlemleri hesaba katılmadan yazılmıştır)
  

1. GÜN:29.01.2010/05.02.2010 09.30’da otelde sabah kahvaltısı. Sonrasında tarih boyunca çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan başkent Şam’ı gezme. Sırasıyla Şeyhul Ekber lakaplı Muhiddin-i Arabi (k.s.) Kabri Şerifleri, Süleymaniye camisi ve külliyesi, Osmanlı Hanedanlığı Kabristanlığı ve Sultan Vahdettin Han’ın kabrini ziyaret. Sahabe Kabristanlarından Bilal-i Habeşi (r.a), Abdullah Bin Ümmü Mektum (r.a), Caferi Tayyar (r.a), Zeynel Abidin (r.a), Esma Binti Ümeyye (r.ah), Ümmü Habibe (r.ah), Ümmü Seleme (r.ah), Hz. Zeyneb (r.ah), Hz. Ali’nin kızı Ümmü Gülsüm (rah), Hz. Hüseyin’in kızları Sakine ve Fatma, Hz. Hasan’ın kızı Meymune Hatun ve Kerbela şehitlerini ziyaret. Cuma Namazını Emevi Camisinde kıldıktan sonra, Tarihi Şam İstasyonu, Hz. Yahya (a.s) ve Hz. Hüseyin (r.a)’ın mübarek başlarının bulunduğu türbeler ve Selahaddin Eyyubi Hazretlerinin türbesini ziyaret. Hızır (a.s) makamı, İmam Gazali’nin odası, Hazine Odası, Katabey ve Gelin minaresi, İlk Türk Hava Şehitlerini ziyaret.İki saatlik serbest zaman dilimi otele dönüş. Dinlenmenin ardından Hz.Ali (r.a)’ın kızı Hz. Zeyneb’in kabrini ziyaret. Ardından Şam’ın büyük restaurantlarından birinde akşam yemeğinin ardından akşam serinliğinde muhteşem şehir manzaralı Kasyon Dağı’na çıkış. Sonrasında istirahat için otele dönüş yapılacak.

2. GÜN:30.10.2010/06.02.2010 Oteldeki kahvaltının ardından 08:30 gibi
Busra şehrine doğru yol alınacak. Busra’da Hz.Peygamber (s.a.v)’in devesinin ayak izlerini bulunduğu Memrakun Naga mescidi, Rahip Bahira manastırı, Mencak Hamamı, Hz. Ömer Camii, Kral yolu ve Kral Sarayı, Roma Hamamı, Roma Kalesi ve anfi tiyatrosu (Giriş Ücretlidir: Kişi başı 150 Suriye Lirası) ziyaret edildikten sonra başkent Şam’a geri dönüş yapılacak. Şam’da meşhur Hamidiye Çarşısında 2 saatlik serbest zaman diliminde alış veriş imkanı bulunacak.
Ardından Hama şehrine geçilecek. Şehre varında yarım saatlik dinlenmenin ardından şehir merkezinde bulunan tarihi su değirmenlerine gidilecek. Buradan Maarat An-Numan şehrine doğru yol alınıp kasabadaki Ömer Bin Abdulaziz türbesini ziyaretten sonra Halep şehrine hareket edilecek. Halep’te akşam yemeğinin ardından istirahat için otele geçilecek.
 
3. GÜN:31.01.2010/07.02.2010 Sabah kahvaltısından sonra meşhur Halep Kalesi önüne hareket. Burada Zekeriya Camii, Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin ayak izlerinin bulunduğu Kerimiye Camii ve Mimar Sinan’ın eserlerinden olan Abide Camisini gördükten sonra, uzunluğu 12 km . olan ünlü Halep kapalı çarşısında serbest alış-veriş turu. Buluşma ve akşam yemeğinin ardından saat 18:00’de dönüş için sınır kapısına hareket. Sınır kapısında gümrük işlemleri sonrası gece yolculuğuyla sabah saat 08:00ʹde Konya’ya varış.
 
 
Kişi Başı Ücret : 155 Euro
 
Ücrete dahil Hizmetler                                      Ücrete Dahil Olmayanlar:
 
* Klimalı Lüx Otobüs                                           Yurt dışı çıkış harcı 15 TL.
* Otobüs içi ikramlar                                   * Müze-ören yeri giriş ücretleri
* Vize ve çıkış işlemleri                                * Öğle yemekleri ve extralarınız
* 4 Yıldızlı otellerde konaklama                      * Seyahat sigortası 7 Euro
* Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri
* Rehberlik hizmeti
 
 Vize işlemleri için tur tarihinden en az 7 gün önce pasaportların acentemize ulaştırılması gerekmektedir. Ayrıca Suriye Devleti, pasaportunda İsrail vizesi bulunan kişilere vize vermediğinden, bu durumda olan kişilerin pasaportlarını değiştirerek tura katılmaları gerekmektedir. Ayrıca tur için yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde acentemiz turu erteleme veya iptal hakkına sahiptir.
 
Tel: 0332 353 12 20 - 352 08 18   CEP:05307776435 -05056200154
 
 
Aziziye Mah. Aziziye Cad. Acartürk İşh. No:19/101 (Eski İstanbul Cad. Köşedeki Dolmuş Durakları Üstü)
Karatay / KONYA