VALİʹDEN TARIM İŞÇİLERİNE LC WAİKİKİ Lİ YARDIM

VALİʹDEN TARIM İŞÇİLERİNE LC WAİKİKİ Lİ YARDIM
Karaman Valiliği, Kılbasan beldesine doğu illerinden çalışmak üzere gelen mevsimlik tarım işçilerine çeşitli yardımlarda bulundu.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Şanlıurfaʹdan çalışmak için Karaman merkeze bağlı Kılbasan beldesine gelen ve burada çalışan mevsimlik tarım işçilerine çamaşır makinesi hediye etti. Kahraman, mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerinden yüzlerce kilometre uzaklara çalışmak için geldiklerini ve uygun olmayan şartlarda yaşadıklarını ifade etti.
Mevsimlik tarım işçileri ile ilgili geçtiğimiz ay içerisinde bir çalışma başlattıklarını belirten Kahraman,ʹʹBu işçiler derme çatma çadırlarda kalıyorlardı. Özel idare katkısı ile bu işçilerimize daha sağlıklı ve kullanışlı çadırlar yaptırdık. Bu bölgeye elektrik ve su getirdik. Portatif tuvaletler ve banyolar yaptırdık. Banyolardaki sıcak su ihtiyacını güneş enerjisi ile çözdük. Çadırlara ortak kullanılması için buzdolapları verdik. Ayrıca 4 aileye 1 adet çamaşır makinesi aldık.ʹʹdedi.
Yapılan bu hizmetlerden dolayı günlük işlerinin daha da hafiflediğini söyleyen kadınlar ise “ʹÇadırlar çok güzel. Elektriğimiz ve suyumuz var. Yiyeceklerimizi buzdolaplarında saklayabiliyoruz. En çok da çamaşır makinelerine sevindik. Elde çamaşır yıkamaktan kurtulduk. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
Daha sonra Valiliğin getirdiği giysiler ailelere dağıtılırken, Vali Süleyman Kahraman’da yapılan geçici prefabrik çadırlarda incelemede bulundu.