VALİ KAHRAMANDAN ESNAF ODALARINA ZİYARET

VALİ KAHRAMANDAN ESNAF ODALARINA ZİYARET
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Yerli Malı haftası dolayısıyla Karaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda esnaf odalarının temsilcileri ve esnaflarla bir araya gelen Vali Kahraman, yerli malının kullanımının önemine değindi.
Ziyaret sırasında konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan yerli malı haftasının asıl amacının Türk mallarının tüketiminin artırılması olduğunu belirterek, “Ülkemizin son dönemde içinde bulunduğu ekonomik krizin aşılmasında en önemli faktör Türk mallarının üretilmesi ve satılması olmuştur. Biz esnaflar olarak yerli malını destekleyip işyerlerimize yerli ürünleri vatandaşa sunmalıyız. Esnaf arkadaşlarımızdan ricamız işyerlerinde barkot numarası 869 ile başlayan ürünleri satmalarıdır. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinden getirilen ucuz ve kalitesiz mallardan uzak duralım. Yerli ürünleri satarken değerinin kat kat üzerinde değilde, vatandaşın alım gücüne hitap eden fiyatlarla satalım. Ne kendimiz zarar edelim. Ne vatandaşı zarar ettirelim” diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kahraman’da yaptığı konuşmada, ülkemizin Kurtuluş savaşından çıktıktan sonra ekonomik alanda zor günler geçirdiğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün yerli malı üretilmesi ve satılması yönündeki çabasının bugün devam ettiğini söyleyerek, “Çin mallarının satışı esnafı yıkıyor. Yerli malı kullanmaya özen gösterelim ki esnafımız yaşasın. Çünkü bir ülkenin ekonomisi ne kadar kötü olursa sorunları da büyük olur. Esnaf yaşasın ki devletimizde yaşasın. Bunu yaparken hem yerli malı hem de yabancı mal satarken, yabancı malın fiyatı daha cazipse vatandaş tabiî ki cazip olanı tercih eder. Onun için sizlerden yerli ürünlerde yüksek fiyatlar yerine uygun fiyatlar uygulamanızdır. Karaman olarak 72 ülkeye ihraç yapan bir sanayimiz var. Sanayicilerimiz yerli üretime ve tüketime önem veriyorlar. Böylelikle hem ilimiz hem ülkemiz kazanıyor. Ülkemizde birçok yerli ürün dünya çapında rekabet edebilir noktaya geldi. Şunu hiç unutmayalım ki bizler yerli ürünlerimize sahip çıktığımız sürece ekonomimiz daha da güçlenecektir” dedi.
 
Daha sonra günün anısına Vali Süleyman Kahraman’a, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez tarafından bir plaket takdim edildi.