Vali KAHRAMAN Medya Vizyon Programında Karaman’ı Anlattı

Vali KAHRAMAN Medya Vizyon Programında Karaman’ı Anlattı
Vali KAHRAMAN Kanal Avrupa Kanalında Yayınlanan Medya Vizyon Programında Karaman’ı Anlattı

Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN, ulusal ve uluslararası alanda yayın yapmakta olan Kanal Avrupa kanalında yayınlanmakta olan Medya Vizyon programına katıldı. 14 Haziran 2012 günü saat 16:00’da Valilik Makamında Medya Vizyon program sunucu Hami FİSKECİ’nin  ilimize dair sorularını cevaplayan Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN Karaman’ın kadim bir şehir olduğuna dikkat çekerek, Karaman’ın hem geçmişini korumayı hem de geleceğini kurmaya çalıştıklarını belirtti.  

Vali KAHRAMAN röportajta Karaman’ın 4500 yıllık tarihine işaret ederek, Karaman’ı istiridye içindeki inci olarak tanımladı. Karaman’ın güzellikler içinde güzelliklere sahip olan bir şehir olduğunu ve 735 yıl önce Karamanoğlu Mehmetbey’in Türkçe Fermanı ile Türkçenin Başkentliğini üstlendiğini belirten Vali KAHRAMAN, Türk Dil Bayramı’nın bu anlamda Karaman için büyük bir önem taşıdığı ifade etti. Türk Dil Bayramı etkinliklerine de değinen Vali KAHRAMAN, bu kapsamda hazırlanan kitaplarla ilgili de bilgi verdi.

Karaman’ın Türkçenin Başkenti olduğu gibi enerjide, tarımda, kültürde ve turizmde de bir başkent olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Vali KAHRAMAN; programda Karaman’ın ulaşım ve lojistik açısından konumuna dikkat çekti. Karaman’da her geçen gün yeni yatırımlar yapıldığını, bu yatırımlarla Karaman’ın daha da güzelleşip güçlendiğini ve Karaman’da işsizliğin olmadığını dile getiren Vali KAHRAMAN, bu güzellikleri ve değerleri tanıtmak için yaptıkları tanıtım faaliyetlerine de değinerek,  program sunucunu Medya Vizyon programına ve  Kanal Avrupa Televizyonu’na teşekkür etti.