Vali KAHRAMAN Geçici Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Vali KAHRAMAN Geçici Tarım İşçilerini Ziyaret Etti
Vali, Süleyman KAHRAMAN Alaçatı Köyü ve Sudurağı Kasabasındaki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, onlarla bir araya geldi.

 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleşen ziyaretlerde Vali KAHRAMAN’a Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ, İl Sağlık Müdürü Nuriye ULU, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Mehmet Ali GÜLKAYA ve basın mensupları eşlik etti.
Alaçatı Köyü’nde ve Sudurağı Belediyesi’nde geçici tarım işçilerinin kaldığı konteyner ve çadır kenti ziyaret ederek yerinde denetleyen Vali KAHRAMAN, buralarda çeşitli incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  Vatandaşlarla ve çocuklarla yakından ilgilenen Vali KAHRAMAN yapılan hizmetin felsefesini ve ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi: “El, el ile; değirmen yel ile…” demiş atalarımız.  İnsan gözünün görmesiyle insan değil; insan gönlü ile insan…  Biz Karaman Valiliği olarak, bu kadim şehre ayak basan herkesi devletimizin şefkatli ve dost yüzüyle tanıştırmanın gayretindeyiz.  Ağaç yaprağı ile gürler… Bir şekilde bu şehirde yaşayan herkesi bu şehir için bir zenginlik kabul ediyoruz… Geçici tarım işçilerimiz de bu şehir için bir değer, bir zenginliktir… Biz istiyor ve diliyoruz ki yurdunu yuvasını bırakıp, helâl bir lokma için buralara gelen bu insanlar bir de imkânsızlıklarla mücadele etmesin… Sabahtan akşama kadar güneşin altında çalışan analarımız bir de akşam çamaşır derdiyle, yavrusuna içireceği sütü saklama derdiyle uğraşmasın…  Suya ya da ışığa onlar da bu şehirde yaşayan herkes gibi kolayca ulaşabilsin…  Eğer dost olacaksak, kardeş olacaksak, millet olacaksak derdi de sevinci de paylaşmayı bilmek gerekiyor… Devletimizin imkânları ölçüsünde onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu projemizin bugün Türkiye’nin dört bir yanında uygulanmaya başlanması da bizler için ayrı bir sevinçtir… Biz büyük bir ülke, büyük bir milletiz… Bizim kardeşliğimizle yerinden kalkamayacak bir taş yok… Çünkü biz baş başa  vermişiz. Çünkü biz gönül gönüle vermişiz… Hiçbir çocuğumuzun yüzünden sevinç eksik olmasın, hiçbir ananın-babanın gözünden umut eksik olmasın diyoruz… Kılbasan’da başlattığımız bu uygulamaya Sudurağı kasabamızda, Alaçatı ve Burunoba köylerimizde de devam ettik…  İnşallah bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ve gayret edeceğiz…”

TARIM İŞÇİLERİNDEN VALİYE TEŞEKKÜR

Özellikle Şanlıurfaʹdan gelen kürt kökenli tarım işçileri valinin ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade ederek şunları söylediler; " Aramızda 15 yıldır buraya gelen kişiler var. Yıllarca çadırlarda kaldık, ama şimdi prefabrik evlerde rahatça yaşıyoruz. Allah Devletimize zeval vermesin. Sayın Valimiz bizim üzerimize çok düştü, ondan baba şefkati gördük. Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştular.

Ayrıca kürtçe konuşan bayan işçiler ise Karaman Valisi Süleyman Kahramanʹa hem Türkçe hemde Kürtçe teşekkür ederek,  "Xwedê ji we Razî be" Yani "Allah Sizden razı olsun" ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.
Daha sonra Sudurağı Belediyesi’ni ve Kılbasan Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali KAHRAMAN, belediyelerin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. İhtiyaçların karşılanmasında ve sorunların çözümünde devlet-millet işbirliğinin önemine dikkat çeken Vali KAHRAMAN belde ziyaretlerini şu ifadelerle değerlendirdi: “Yaşadığımız yerin bugününü düşündüğümüz gibi geleceğini de düşünmeliyiz. Çalışmak bizi ayakta tuttuğu gibi, düşünmek de gelecek adına bizleri umutla besleyecektir… Karaman’ın her köşesine ulaşmanın ve herkesin derdinden haberdar olmanın gayretindeyiz.

Beldelerimize, köylerimize yollar yapıyoruz, modern sulama yatırımları, okullar,  sağlık ocakları yapıyoruz… Bunlar işin sadece maddi boyutu… Bu işin bir de gönül boyutu var…  Biz bir gönüle girmenin ne olduğu, bizi yarın ayakta tutacak olanın da bu olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu şehrin insanını, kurdunu kuşunu, dağını taşını düşünerek çalışıyoruz. Her gezimizde, her fırsatta belirtiyorum. Bu şehirde taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri vardır…  İnşallah beldelerimizi, köylerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz… Amacımız şehirde olanın köyde de olması… İşte geçici tarım işçilerimiz için yaptığımız konteyner kent… Bugün dört noktada konteyner kent kurduk. Kılbasan  ve Sudurağı kasabalarımızla, Alaçatı ve Burunoba köylerimizde… Yaklaşık 2000 kişi var…  İnşallah aynı azimle, aynı inançla yeni hizmetler üreteceğiz ve yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güzel olacak… Umudumuz ve duamız bu yönde, biz de bunun gayretindeyiz…Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Biz devlet ve millet olarak öyle bir gönül ilişkisi kurmuşuz ki bu dünyada bir çok millete ve devlete nasip olmamıştır. Biz devletimizin imkânlarını milletimiz için seferber ederken, milletimiz de bu güzel topraklar için canını bile vermeye hazır olduğunu defalarca kanıtlamıştır… Bu hizmetin de dayanışmanın da en güzel örneklerinden biridir.” 

Vali KAHRAMAN ve beraberindekilerin Kılbasan Belediyesi ziyaretinin ardından ziyaret programı sona erdi.