VALİ ESNAF ODALARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

VALİ ESNAF ODALARININ SORUNLARINI DİNLEDİ
Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı oda başkanlarının katıldığı genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı yapıldı.
Toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Müdürü Fikri Küçüktopçu, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş ile meslek odalarının başkanları katıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez toplantıda yaptığı konuşmada esnafın başlıca sorunlarının “Destek ve teşvik paketlerinden daha fazla esnaf ve sanatkâra yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni işyeri açacak esnaf ve sanatkâra 5 yıl süreyle vergi indiriminin getirilmesini, nakliyeci esnafına indirimli akaryakıt verilmesini, şoför, minibüsçü ve servisçi esnafına bir kere mahsus olmak üzere katma değer vergisi ve ÖTV alanında araçları yenilemek için bu vergilerin kaldırılmasını arzu etmekteyiz” dedi.
 
Vali Süleyman Kahraman’da yaptığı konuşmada, “Daha önceki görüşmelerimizde başkan bey esnaf ve sanatkârların özellikle köydeki esnafların bir takım sorunları olduğundan bahsettiler. Bende o zaman bir toplantı yaptığınızda bizde bulunalım sıkıntılar, sorunlar neyse onları dinleyelim çözüm bulabildiğimiz kadarıyla çözeriz demiştik. Bu nedenle bugün buradayız. Sizlerin sevincinizi, sıkıntınızı, üzüntünüzü paylaşmak istedik” diye konuştu.
Daha sonra esnaf odaları başkanları sorunlarını dile getirerek çözüm bulunmasını istediler.