Vali Açık Kapı uygulamasını başlattı.

Vali Açık Kapı uygulamasını başlattı.
Süleyman KAHRAMAN, düzenli olarak yapılan "Açık Kapı" uygulamasında vatandaşlarla bir araya geldi.

 20 Mart 2012 Salı günü, 14:00-17:00 saatleri arasında  yapılan uygulamada İl Sağlık Müdürü Nuriye ULU, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan ERKAN,  İŞKUR İl Müdürü Kenan ATEŞ, Mahalli İdareler İl Müdürü Abdullah ŞAHİNER, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hamdi PEHLİVAN,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selmani KARAÇAM da hazır bulundu. Vali KAHRAMAN vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorunların çözümü noktasında ilgili kurumlarla fikir alış-verişinde bulunarak, çeşitli talimatlar verdi.

Uygulamayla ilgili bir açıklama yapan Vali KAHRAMAN, uygulama vatandaşın devlete kolayca ulaşabilmesini, sorunlarını-dertlerini paylaşabilmesini amaçladıklarını dile getirerek: "Hayatın bin türlü hali var. Eğer biz kapılarımızı kapatırsak, herkes birbirine kapısını kapatırsa kim kimin derdinden haberdar olabilir... Ve unutmayalım ki bir toplumda dertler paylaşılmıyorsa, o toplumda sağlıklı bir ilişkiden söz edilemez. Bugün ilgili daire müdürlerimiz de bu uygulamamızda hazır bulundular. İstiyoruz ki demokrasi sözde kalmasın, vatandaşımız bize gelip rahatça derdini anlatabilsin ve biz de en kısa sürede onun derdine derman olmaya çalışalım.”dedi.

Devlet ile vatandaş arasındaki ilişkinin sağlıklı yürümesi için gerçek bir demokrasinin olması gerektiğini, demokrasinin de devlet-millet arasındaki sınırları ortadan kaldıran bir yönetim anlayışı olduğuna dikkat çeken Vali KAHRAMAN açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasiye gönülden inanmak gerekiyor, demokrasiyi sözde bırakmamak gerekiyor. Vatandaşımız bize gelip derdini anlatabilmeli ki devletin samimiyetini hissedebilsin. Amacımız insanların derdine derman olabilmek... Açık kapı uygulamamızı bu inançla yapıyoruz. Karamanoğlu İbrahim Bey İmaretiʹnde yer alan "kapımız açıktır girene; lokmamız helâldir yiyene" sözü aslında devlet-millet arasındaki ilişkinin hangi boyutlarda olması gerektiğini belirten önemli bir ipucu... Biz bu medeniyetin varisleri olarak bugün de aynı inançla çalışıyoruz. Tabii önce buna inanmak gerekiyor, bu kapıları önce gönül dünyamızda açmak gerekiyor ki kimse kapıda kalmasın...” 

Vali KAHRAMAN açıklamasında uygulamanın düzenli olarak yapılmaya devam edeceğini de belirtti.