Üniversitenin Mahallesi’ne Yeni Bir Park Yapılıyor

Üniversitenin Mahallesi’ne Yeni Bir Park Yapılıyor
Karaman Belediyesi, Prof. Dr. Halil Cin Caddesi ve Şehit Hakan Yılmaz Caddesi’nin kesiştiği noktada yeni bir park yapımına başladı.

Karaman Belediyesi, “Yemyeşil Bir Karaman” düsturu ile başlattığı çalışmalar kapsamında Prof. Dr. Halil Cin Caddesi ve Şehit Hakan Yılmaz Caddesi’nin kesiştiği noktada yeni bir park yapımına başladı.

 Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Üniversite Mahallesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin bitişiğindeki 12 Bin M2’lik alanda büyük bir park çalışması gerçekleştiriyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşların yeni gözdesi olacak olan parkta 10 Bin M2’lik yeşil alanın yanısıra; kamelyalar, oturma bankları, yürüyüş yolları, kafeterya, çocuk oyun grupları, fitnees aletleri ve görsel süs bitkileri yapılacak.  

 Karaman’a nefes aldıran projelerin yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı; “Prof. Dr. Halil Cin Caddesi ve Şehit Hakan Yılmaz Caddesi’nin kesiştiği noktada, Doğukışla Köprülü Kavşağı’nın yanındaki büyük alanda kapsamlı bir park yapımına başladık. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisin de gidip dinlenebileceği, yürüyüş yapabileceği, çocuklarımızın gönül rahatlığıyla eğlenebileceği, kafeteryası ile çayını yudumlayabileceği, stresten uzak güzide bir park planladık. Üniversitemize sınır olması dolayısıyla üniversite öğrencilerimizin de faydalanabileceği, ders girişinde ve çıkışında gezip stres atabileceği bu park şehrimizin gözde mekânlarından birisi olacak. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun. Karamanımızı yaşanılabilir bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.