Üniversiteli gence vahşi infaz kamerada

Üniversiteli gence vahşi infaz kamerada
Üniversitesi öğrencisi Burak Pehlivan(21), bir çiğköftecide bulunduğu sırada içeri giren iki kişinin selamını almadığı iddiasıyla önce darp edildi ardından boğazı kesildi.

Kocaeli Miralay Mümtaz caddesi üzerinde 21 Mart'ta gerçekleşen olayda, üniversite öğrencisi Burak Pehlivan (21) okul çıkışı evine yürüdüğü sırada bir çiğköfte dükkanına girdi. Dakikalar sonra aynı mekana gelen Uğur Özelçi (25) ile Erkan Avcı(25) içeridekilere selam verdi. Özelçi’nin ‘Naber lan’ diye seslenmesine Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Burak, ‘İyiyim oğlum’ diye karşılık verince sözlü tartışma yaşandı.
Tartışmanın ardından çiğköfteciden ayrılan Burak Pehlivan, bir süre yürüdükten sonra aynı kişilerce selam verme tartışması yüzünden darp edildi. Kolundan yaralanan genç kaçmaya çalıştığı sırada bu kez boğazından bıçakla ağır yaralandı. Bir büfenin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, büfeye sığınan kanlar içindeki Burak’ı darp etme girişimleri devam etti. Boğazına aldığı bıçak yarası nedeniyle soluk borusu kesilen Burak aşırı kan kaybından yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin bir saat süren kalp masajına rağmen Burak kurtarılamadı. Olay sonrası kayıplara karışan iki saldırgan polislerce kısa sürede yakalandı. Her ikisi de alkollü olduğu ortaya çıkan zanlılar cezaevine konuldu. Vahşi cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede, zanlıların adam öldürmek ve yasak nitelikli bıçak taşımak suçlamalarından müebbetle yargılanmaları istendi. 
Nuray Pehlivan, oğlunun bir hiç uğruna hayatını kaybettiğini belirterek zanlıların en ağır cezayı almasını talep etti. Öğretmen anne Nuray Pehlivan, “Hala şoktayız. Benim çocuğum kimseyle tartışmamıştır bile. O kadar basit, o ucuz bir ölümki. Benim çocuğum o kadar iyi bir insandı ki karşısındakini kırmaktan bile çekinirdi. ‘Naber lan’ demiş, ‘Sağ ol oğlum’ diye cevap verince “Ben babasız büyüdüm” diyerek çocuğumu dövüyor. Bir insanın boğazı o kadar vahşice neden kesilir. Boğazında ve kolunda iki adet 2x5 cm büyüklüğünde bıçak izi var. Soluk borusu kesiliyor. Kamera kayıtlarına göre her şey 50 saniye içinde olup bitiyor. Zanlılardan biri tutuksuz yargılanıyor. Bizim isteğimiz onların indirim almaması. Her mahkemede gidiyorum ve sırıtan o suratlarını görüyorum. Oğlum selamı almak zorunda mı. Böyle bir ölüm şekli olabilir mi. Haksız tahrik cinayetine çevirmeye çalışılıyor. İyi hal indirimi uygulanmasın. Yavrumun yaşam hakkını elinden aldılar.” diyerek gözyaşı döktü.
Ailenin avukatı Çetin Kezer, “Amacımız tutuksuz sanık Erkan Avcı’nın da tutuklanmasını sağlamak. Avcı’nın da cinayete yardım ettiği görüntülerden anlaşılıyor. Sanık avukatları cinayeti ‘meşru müdafaa’ya sokmak istiyor.” dedi. 
Üniversite ikinci sınıf öğrencisi Burak Pehlivan’ın ölümüyle ilgili davanın beşinci duruşması 1 Aralık günü Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek