Üniversite Öğrencilerine Makina Mühendisliği Mesleği Tanıtılıyor

Üniversite Öğrencilerine Makina Mühendisliği Mesleği Tanıtılıyor
Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi, üniversite öğrencilerine mesleği tanıtıyor.

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilen “Girişimcilik Saati” etkinliğinde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan öğrencilere makina mühendisliği mesleği tanıtılıyor. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilere mühendislik eğitimi, makina mühendislerinin iş olanakları, mesleki bilgi gelişiminin önemi, odanın faaliyet alanları gibi birçok konuda bilgi verildi.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, öğretim görevlileri, şube yönetim kurulu ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan MMO Konya Şube Başkanı Erdoğan Duransoy, “Öğrenciliğiniz boyunca Makina Mühendisleri Odası olarak sizlerin hep yanınızda olacağız. Staj yerlerinizin bulunmasında, mezuniyet etkinliklerinin desteklenmesinde, çeşitli sosyal ve teknik etkinliklerin düzenlenmesinde, bilgi kaynaklarının elde edilmesinde, sanayi ile ilişki kurulmasında ve birçok faaliyetin gerçekleştirilmesinde Oda olarak sizlere hep destek olmaya çalışacağız. Öğrenci üyelik faaliyetlerini hep beraber gerçekleştireceğiz. Şunu bilmenizi isterim ki seçkin bir üniversitenin seçkin bir bölümüne geldiniz. Değerli öğretim görevlilerimizden alacağınız bilgilerle bu mesleği en güzel bir şekilde icra edecek seviyeye geleceksiniz. Artık sizler seçkin bir camia olan mühendis camiasının bir temsilcisi ve mensubusunuz” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar ise, “Sevgili öğrenciler, mühendislik mesleğini sevebilmenin yolu o mesleği tanımaktan geçer. Bugün makina mühendisliği mesleğiyle ilgili bizleri bilgilendiren oda başkanımıza teşekkür ediyorum. Makina Mühendisleri Odasıyla yapmış olduğumuz tüm çalışmalar öğrenci arkadaşlarımızın bilgi dağarcığını geliştirmek ve onlara faydalı bilgileri aktarabilmek içindir. Odamızın desteği ile bu çalışmalarımıza bundan sonrada devam etmeyi arzulamaktayız” diye konuştu.

Girişimcilik saati etkinliği, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile son erdi.