Ülkü Ocakları Milliyetçiler Gününü Kutladı.

Ülkü Ocakları Milliyetçiler Gününü Kutladı.
Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Erkabaktepe 3 Mayıs milliyetçiler gününü kutladı.
Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Erkabaktepe, 1944’de yaşanan olaylarda Siyasi tarihe Milliyetçiler günü olarak geçen mücadelenin yıldönümünü kutladı.
Erkabaktepe yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
 
3 Mayıs 1944 olayları; baskı, şiddet, kovuşturma ve haksızlıkların bile, milli bir hedefi kendileri için pusula yapmış olanları inançlarından asla vazgeçiremediğini, işkence ve zulümlerin bir işe yaramadığını herkese açıklıkla ispat etmiştir.
Meydana getirdiği sonuçlar itibariyle, bu kutlu tarih aynı zamanda, aralarında merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de bulunduğu milliyetçiliğin kutup yıldızlarının; Türk milletinin tarihi serüvenini yanlış ve kasıtlı yorumlayarak, yabancı ve aykırı fikir cereyanlarına davetiye çıkaranlara karşı gösterdikleri onurlu mücadelenin de miladı olmuştur
Bu çerçevede milliyetçilik, Türk siyasal sistemine girmiş, toplum nezdinde katlanarak, büyüyerek ve gelişerek bugünlere ulaşmıştır.
Dönemin sosyal ve ekonomik sıkıntılarından bunalan aziz millet fertlerinin olumsuz tepkilerini, arayışlarını milli dayanışma çağrılarıyla siyasi kulvara çeken cefakâr milliyetçi dava insanları, sonu ve sonucu ne olursa olsun baş koydukları yoldan asla taviz vermeyerek, bugünkü zaman diliminde bizlere ilham kaynağı olmuşlardır.
Şu da bir gerçektir ki; fikir ve kanaat özgürlüğünün zedelendiği bir dönemde, Türk tarihine 1944 yargılamaları olarak geçen davanın şerefli mensupları, yaktıkları milli meşaleyle milliyetçiliğin alternatif siyasi bir hareket olarak yükselmesini ve meşrulaşmasını da sağlamışlardır.
Böylelikle milliyetçilik, düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren özelliğiyle kültür ve siyasal alana yansımış, millet fertlerinde mensubiyet hissi ve bilinci uyandırarak, milletler mücadelesinde ülkemizin manevi hareket merkezi haline gelmiştir.
Tehditlerin yıldıramadığı, tehlikelerin vazgeçiremediği ve hatıralarıyla bizlere, yolumuzda kararlılıkla ilerleme konusunda azim ve güç veren 1944′ün mümtaz milliyetçi şahsiyetlerini bu vesileyle şükranlarımızla anıyoruz.
Büyük Türk milletinin ve değerli ülkü arkadaşlarımızın bu mana yüklü özel gününü kutluyor; 3 Mayıs 1944′ün hayatta olan fedakâr milliyetçi kahramanlarına minnet hislerimizle saygılarımızı sunuyoruz.
Başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, hayatlarını vatan ve millet yolunda kaybeden tüm aziz dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.