Uğurlu; Küçük işlerle Uğraşmam

Uğurlu; Küçük işlerle Uğraşmam
Kamil Uğurlu, şahsına yapılan eleştirilere "küçük işlerle uğraşmam" yanıtı verdi.

 Belediye Başkanı Uğurlu, Belediye Encümen Salonuʹnda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde kamuoyunda sıkça konuşularak meşgul eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiʹnin (TOBB) Karamanʹa yapmayı düşündüğü Fen Lisesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Eleştirilere de cevap veren Kamil Uğurlu; Belediye olarak Türkiyeʹde örnek proje olarak gösterilen orta öğretim kampüsüne 400 bin metrekare yer tahsis ettiklerini, bu arsanın ticari değerinin şuan 100 milyon liranın üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.
Kamil Uğurlu, geçtiğimiz günlerde imar konuları hakkında şahsına yapılan eleştirilere “ Ben 400 milyon dolar gibi 300 milyon dolar gibi rakamlardan bahsediyorum küçük işlerle uğraşmam.” Dedi. 

Karamanʹa yapılacak her türlü yatırımın yardımcısı ve destekçisi olacaklarını ifade eden Uğurlu, "Karamanʹa yapılacak her türlü yatırıma belediye olarak destek olmaya hazırız. TOBB’a Fen Lisesi yapması için teklif edilen arsadaki belediyemize ait kısım daha önceden gençlik merkezi yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığıʹna teklif edildi. Bildiğimiz kadarıyla bu konuyla ilgili Bakanlık burada önemli bir tahsis yaptı. Bu arsanın bitişiğinde yine aynı imara ve büyüklüğe sahip tamamı Maliyeʹye ait bir arsa daha bulunuyor. Burası da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TOBBʹa tahsis teklifi ile yollanmıştır. Aynı yol üzerinde mülkiyeti Ticaret ve Sanayi Odasıʹna ait yaklaşık 10 bin metrekarelik bir arsa daha mevcuttur. Adı geçen arsa 30 bin metrekare. Belediyeye ait kısım ise sadece 3 bin metrekare. Alternatifler varken, çok az hissesi bize ait olan bu arsa üzerinde neden duruluyor anlamak mümkün değil dedi.