Üç Bakanlıktan Doğal Gaz Desteği! Faturalar Yüzde 70 Düşecek!

Üç Bakanlıktan Doğal Gaz Desteği! Faturalar Yüzde 70 Düşecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğinde dar gelirlilere doğal gaz tüketim desteği verileceği ve böylece, doğal gaz faturalarının yüzde 70 düşeceği öğrenildi. İşte detaylar…

İndirimli doğal gaz faturasının mayıs ayında son bulmasının ardından faturalarda normal tarifelere geçilirken, hükümetten doğal gaz faturalarına yeni bir indirim müjdesi geldi. Buna göre dar gelirli ve yüksek gelirli hanelere gelen doğal gaz faturalarında ücretlendirme sistemi değişecek ve dar gelirli hanelerden doğal gaz faturalarının sadece yüzde 30’unun ödenmesi istenecek.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğinde yeni bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda, düşük gelirli hanelerleyüksek gelirli hanelerin farklı tarife üzerinden ücretlendirileceği öğrenildi.

img-1200.jpeg

ASGARİ ÜCRET VE ALTI EN DÜŞÜK ÖLÇÜT OLACAK

Gerçekleştirilecek değişiklikle beraber düşük gelirli hanelere daha düşük bir tarifeden ve yüksek gelirli hanelere ise daha yüksek bir tarife üzerinden ücretlendirme yapılacak.

Bu düzenleme, her bir hanenin gelirinin ölçülmesinin ardından gerçekleşecek. Burada hane içi gelir hesaplanarak bir ölçüt belirlenecek. O hanede gelir hangi ölçüte uygunsa buna göre bir ücretlendirme yapılabilir.

Bu kapsamda, belirli bir ölçütün oluşturulacağı öğrenilirken, gelir ölçütüyle beraber asgari ücret ve altından başlamakla en düşük tarife olacak. Asgari ücretin katları biçimdeücretlendirme yapılması öngörülürken, söz konusu düzenlemenin henüz netleşmediği öğrenildi.

Düzenleme için TBMM’de kanun taslağı oluşturulacak ve kanun geçecek. Uzmanlar, yaz tatiline girmeden önce ben bu düzenlemenin yapılmasını beklemediği belirtiyor.