ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN PROTESTO

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN PROTESTO
Karamanda bir grup üniversite öğrencisi YGS da yaşananları protesto etti.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir gurup öğrenci YGS’ deki şike iddialarını protesto etmek için Atatürk Meydanında Slogan eşliğinde Basın açıklaması düzenlediler.
 
Üniversite gençleri, Fethullah Gülen’i kast ederek“ABD İmamı Kaça Sattın Sınavı, Gelecek Biziz Biz Değiştireceğiz, ÖSYM Sizinse Sokaklar Bizim ve Hükümet aleyhine bazı sloganlar attılar.
 
Yaklaşık 1,5 saat süren Protestolu Basın Açıklamasında şunlar söylendi;
 
27 Mart 2011 günü yapılan YGS ye katılmak için sabah yollara dökülen milyonlarca öğrenci olarak bizler, o gün ÖSYM nin tarihinde görülen en büyük skandalına imza attığının farkında değildik.
 
 
Türk Gençliği olarak, yıllardır sınav odaklı eğitim sisteminin cenderesinde sıkışıp kaldık. Ders çalışmaktan gençliğimizin heyecanını coşkusunu yaşayamadık. Gecemizi gündüzümüze katıp bu sınavlara hazırlandık. Bütün ümidini bu sınava bağlamış gençler yoğun güvenlik önlemleri altında potansiyel suçlu muamelesi görerek salonlarına alınırken aslında nasıl bir oyun içinde olduklarını bilmiyorlardı.
 
Yıllardır görece olarak daha güvenilir sınavlar yaptığı izlenimini uyandırmış olan ÖSYM büyük organize içine girerek soruların cevaplarını şifreleme marifetini göstermiştir.
 
Daha dokuz ay önceki KPSS skandalının sorumluları bulunamamış ve hiç kimse bedel ödememiştir. KPSS de kopya çekenler AKP iktidarında ödüllendirilmiştir.
YGS yolsuzluğu bu ülkede hiçbir kurumun güvenilir olmadığının kanıtıdır. Vatandaşlarını hileyle, dolapla, şifreyle dolandıran bir zihniyet tüm kurumlarda iş başında olduğunun göstergesidir.
 
Tüm bu rezaletler yaşanırken sessiz kalarak hiçbir girişimde bulunmayan Milli Eğitim bakanı gençliğin bütün iyi niyetli duygularını istismar ederek gençlikle alay etmiştir.”