Türkiye'ye Dünya Bankası'ndan 300 Milyon Euro Kredi

Türkiye'ye Dünya Bankası'ndan 300 Milyon Euro Kredi
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (IBRD) 300 milyon euro tutarında kredi sağladı.

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Hükümet ile iş birliği içinde olan Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'nın (IBRD) finansman desteği sağladığını duyurdu.

Banka ayrıca, IBRD'nin yanı sıra Temiz Teknoloji Fonu (CTF) ve Enerji Sektörü Yönetim Yardım Programı (ESMAP) gibi önemli finansal kaynaklardan da faydalandığını belirtti.

Dünya Bankası Tarafından Türkiye'ye 300 Milyon Euro Kredi

Detaylara göre, Türkiye Kalkınma Bankası, Dünya Bankası'ndan 300 milyon Euro, Temiz Teknoloji Fonu'ndan 15 milyon ABD doları kredi ve ESMAP'tan 1.5 milyon ABD doları hibe aldı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:"Bankamız dağıtık güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri projelerinin finansmanı için IBRD'den 300 milyon avro ve Temiz Teknoloji Fonu'ndan (CTF) 15 milyon dolar kredi, Dünya Bankası ve Enerji Sektör Yönetimi Yardım Programı'ndan (ESMAP) 1,5 milyon dolar hibe sağlamıştır" ifadelerine yer verildi.