Türkiye Tarihindeki En Büyük Avro İhracı Tamamlandı!

Türkiye Tarihindeki En Büyük Avro İhracı Tamamlandı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin tarihindeki en büyük avro ihracının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Uluslararası güven ve talep artıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde yapılan en yüksek değerli avro ihracının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Bakan Şimşek gerçekleştirdiği paylaşımda, “Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı avro ihracımızı dün başarıyla gerçekleştirdik. Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar değerindeki ilk avro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük düzeyde gerçekleşti. Talebin beş katından fazla olması, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk avro ihracımız olmasını sağladı. Bu başarılı ihraç, uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin ve programımıza olan inancın açık bir göstergesidir. Yerel seçim sürecinde oluşturulan kısa vadeli beklentiler ve spekülatif söylemler, programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek” ifadelerini kullandı.