TÜRKİYE PARTİSİʹNDEN MESAJ

TÜRKİYE PARTİSİʹNDEN MESAJ
Türkiye Partisi Karaman İl Başkanı Ali Özçelik 18 Mart Çanakkale Zaferinin 95. yılını kutladı.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 95. yılını kutlayan Türkiye Partisi Karaman İl Başkanı Ali Özçelik Mesajında şunları söyledi; “ Birinci Dünya Savaşıʹnın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları; siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusuʹnun yazgısını ve dünya tarihinin akışını değiştiren en önemli olaylardan biridir.
 
18 Mart 1915ʹte kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkaleʹyi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915ʹte başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır. Çanakkaleʹde kazanılan zafer, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletiʹnin varlığını yeniden ortaya koymuştur.
 
Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkaleʹde gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de temellerini atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkaleʹde ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.
 
Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.
 
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.