TÜRKİYE KAN AĞLIYOR

TÜRKİYE KAN AĞLIYOR
Şehitlerimiz için yayınlanan taziye mesajları
İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIRIN 24 ASKER 5 POLİS VE 4 SİVİL VATANDAŞIMIZIN ŞEHİT EDİLMESİ İLE İLGİLİ YAYINLADIĞI TAZİYE MESAJI
Bilindiği gibi Bitlis ve Hakkari’de Meydana gelen hain saldırılar sonucunda 24 askerimiz , 5 Polisimiz ve 4 sivil vatandaşımız şehit olmuştur.
Dış güçlerin taşerönlüğüne soyunan kalleşler dün olduğu gibi bugünde ülkemizin huzur ve güvenini bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Kalleşçe pusular kurarak, menfezlere bombalar koyarak, karakollara saldırarak, suçsuz ve günahsız masum insanları hatta bebekleri bile katlederek yine ocaklarımıza ateş düşürmüşlerdir.
Türk Milleti olarak tarihin her döneminde ülkemiz, toprağımız ve bayrağımıza yapılan kalleşçe saldırılara maruz kalmış,ancak her seferinde milletimiz bu kalleşlere derslerini misli ile vererek Çanakkale geçilmez ruhuna erişmiştir. Burada şunu belirtmeliyim ki yapılan bu saldırılar kimsenin yanına kar kalmayacak ve hesabı sorulacaktır. Türk Ordusu ve Türk Polisi içeriden ve dışarıdan beslenen bu zavallılara hiç şüphe yoktur ki gerekli cevabı çok acı bir şekilde verecektir.
Milletimizin birlik ve beraberliğine kastedenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Bu vesile ile aziz şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor ,yaralı asker ,polis ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Türk Milletimizin başı sağ olsun.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ŞABAN ŞAHİN’DEN TERÖRLE İLGİLİ ÇARPICI SORULAR…
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen, hain saldırıyı lanetledi. Şahin; “Bu alçak ve hain saldırıları gerçekleştirenler Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir. Ülkemizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen kiralık taşeronlardır. Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri bütün nefretimle lanetliyorum” dedi.
Şaban Şahin, 26 askerimizin şehit olduğu 22 askerimizin de yaralandığı hain saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, şehit askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diledi. Milletimize başsağlığı dileyen Şahin, şunları söyledi:
“Dün Bitlis’de 8 şehit, bugün Hakkari’de 26 şehit. Bitlis’teki şehitlerimizden birisi henüz 4 yaşında Hiranur isminde masum bir bebek. Diğeri 13 yaşında henüz gençliğinin baharında masum bir evladımız. Bu tablo terörün ne kadar vahşileşebileceğinin en büyük kanıtı. Yüreğimiz kan ağlarken bugün Hakkâri’den gelen 26 şehit haberi. Bu katliamın adı her dilde, her dinde, her görüşte şerefsizliktir. Bu saldırıyı yapanlar Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar ipleri dış güçlerin elinde bulunan kuklalardır, taşeronlardır. İnsanlıktan en ufak bir nasibi olmayan eli kanlı katillerdir.”
 
Bu Sorular Cevaplanmalı!
PKK’nın dış güçler tarafından yönlendirildiğine dikkat çeken Şahin, yabancı istihbarat örgütlerinin bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekti. Açıklamasında kamuoyunun merak ettiği bazı soruları da gündeme taşıyan Şahin, şunları söyledi:
“PKK bu silah ve muhimmata nasıl ulaşmaktadır?
Tırnak makasının geçirilemediği bu bölgeye, silahlar, mayınlar ve hatta füzeler nasıl ve hangi yollarla geçirilmektedir?
Ülkemizi sırtından hançerleyen bu kirli organizasyonun içinde hangi ülkeler yer almaktadır?
Bu ülkeler içinde Türkiye’ye müttefikmiş gibi görünen kaç ülke vardır?
PKK’nın kullandığı silahlar hangi ülke menşelidir?
Yıllardır dost ve müttefikimiz ABD ile istihbarat paylaşımından söz edilmektedir. Bu nasıl istihbarat paylaşımıdır ki, her gün bir karakolumuz, hergün bir taburumuz kimsenin haberi olmadan hedef olabiliyor?
Bazı kaynaklar bölgede 3 binin üzerinde yabancı istihbarat elemanın cirit attığını belirtmektedir. Yine aynı kaynaklar K. Irak’ta kürt gibi giyinen ve Kürtlerden daha iyi Kürtçe konuşan bine yakın Mossad ajanından bahsetmektedir. Bu ajanlar ne tür faaliyetlerle bulunmaktadır? Tüm bu ve benzeri sorular artık açıkça ortaya konmalı ve bu karanlık organizasyonun perde arkası cesurca deşifre edilmelidir.” diye konuştu.
Açıklamasında provakasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulunan Şaban Şahin:
“ Açıktırki bu saldırıların amacı ülkemizi bölmek, milletimizin arasına düşmanlık tohumları ekmektir. Bunun için Masum bebekleri bile hedef almaktan çekinmemektedir. Ancak bu kiralık taşeronlar ve onları kiralayan şer odakları bilmelidirler ki bu karanlık emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Çünkü Biz kürdüyle türküyle aynı şerefli milletin çocuklarıyız. Çanakkale’de, İstiklal mücadelesinde el ele, omuz omuza, aynı toprak, aynı bayrak, aynı inanç için can verdik. Omuz omuza şehit düştük. Bu kardeşlik, yeni yeşermeye başlamış bir filiz değil bin yıllık köklü bir çınardır. Bütün milletimize sesleniyorum. Gün her zamankinden fazla birlik olma günüdür. El ele, omuz omuza verme günüdür. İnanıyorum ki milletimiz sahip olduğu engin sağduyu ve tarihi tecrübesiyle bu karanlık oyuna gelmeyecektir.” Diye konuştu.
Ancak her geçen gün artan terörist saldırıların teröre karşı alınan tedbirlerin yetersizliğini ortaya koyduğunu söyleyen Şahin; mevcut politikalarla teröre çözüm bulunamayacağının anlaşıldığını vurguladı. Şahin“Üzüntümüz şudur ki ülkemiz zaman kaybetmektedir. Milli Görüş politikalarına dönülmediği sürece, yüreğimize ateş, ocaklarımıza hüzün düşmeye devam edecektir” dedi.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ramazan ERKABAKTEPE  Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanın mesajı
 
Hakkâriʹde Şehit Düşen 24 Askerimiz Hakkında Basın Açıklaması
Bitlis’in Güroymak ilçesinde şehit düşen 5 polisimizin ve birisi bebek 3 vatandaşımızın acısı henüz tazeyken; Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu 24 askerimizin şehit olduğu, 22 askerimizin ise yaralandığı haberi gelmiştir.
Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüş, Türk Milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır.
Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimiz için en büyük temenni olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce tertipleri karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları artmış, umutsuzluk ve karamsarlık hat safhaya ulaşmıştır.
Diğer taraftan bu hain saldırının, bir grup teröristin Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girdiği 19 Ekim 2009’un yıldönümüne denk gelmesi, pişkince bir meydan okuma intibası oluşturmuştur.
Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç alt edemeyecektir. Bu anlamda, hükümet tavizkâr tutumundan geri dönüşü olmayacak biçimde dönmeli ve bu belayı ülkemizden defetmek için inandırıcı bir kararlılık göstermelidir.
Konuşulması ve sorgulanması gereken daha pek çok şeyin varlığına rağmen bugün milletçe daha farklı bir sorumluluk taşıdığımız da bir gerçektir.
Bugün hiçbir politik ve sosyal mesafe gözetmeksizin Türk milleti yekvücut olmalı ve şehitlerimiz şanına layık bir şekilde uğurlanmalıdır. Şehit ailelerinin kederleri paylaşılmalı, her Türk gencinin onların birer evladı olduğu devamlı hatırlatılmalıdır.
Bugün; Türk Milleti’ne ve devletine yönelik bu hain saldırıya hak ettiği cevabı verme günüdür.
Bugün; milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses verme günüdür: “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!”
Burada bütün sivil toplum örgütlerine Karaman halkına sesleniyorum . Tek yumruk olma zamanı Karamanoğlu Mehmet beyin torunları olarak bir başlangıç yapalım sesimizi bütün Türkiye’ye vatan hainlerine duyuralım … Elimizde Türk bayrakları ile Şehitler Ölmez Vatan bölünmez nidalarıyla Karaman’ı inletelim. Bu vatanı ne yaparlarsa yapsınlar bölemeyeceklerini ve şehit olan kardeşlerimizin yerine bizlerin olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterelim. Bu noktada Karaman Ülkü Ocakları olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Diğer sivil toplum örgütlerini bu konuda duyarlı olmaya ve beraber olmaya davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
BAŞKAN UĞURLU: “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, TERÖRÜ NEFRETLE KINIYORUM”
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Hakkariʹnin Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki PKKʹlı teröristlerin haince saldırılarını nefret ve şiddetle kınadığını söyledi.
Belediye Başkanı Uğurlu, Kalleşçe saldırı sonucu vatanı için şehit düşen 24 Mehmetçiğin ailelerine de başsağlığı diledi. Hakkâriʹnin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Uğurlu, vatan ve millet düşmanlarının gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
Türkiyeʹde haince emellerle manevi hassasiyetlere saldırıda bulunan terörün, çirkin yüzünü göstererek 24 vatan evladının daha hayatına kıydığını kaydeden Başkan Uğurlu: “Acımız çok büyük. Ne olursa olsun yurdun bölünmez ve sarsılmaz bütünlüğüne el uzatan, dil uzatıp söz söyleyenler amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak. Terörü nefretle kınıyor, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum” dedi.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------