Türk Eğitim-Senʹden Eğitim Bir-Senʹe ağır itham

Türk Eğitim-Senʹden Eğitim Bir-Senʹe ağır itham
Türk Eğitim Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN, Memur-Sen’in bünyesinde ki Eğitim Bir-Sen hakkında zehir zemberek açıklama yaptı.

Eğitim Bir-Sen’i yandaşlıkla ve basit sendikacılıkla suçlayan Mehmet Serin, Eğitim Bir-Senʹin Milli Birlik adı altında Cumhuriyetin değerlerine zarar verdiğini ve Din-Irk ayrımı yaptığını ima ederek, “ Bunlar nabza göre şerbet misali iç Anadolu da farklı egede farklı doğu ve güneydoğuda ise çok daha farklı söylem ve demeçlerde bulunmaktadırlar.” Dedi.

Mehmet Serin Açıklamasında şunları belirtti ; “Değerli Eğitim çalışanları kuruluşumuzun 20.yılında bulunduğumuz Türk Eğitim Sen kuruluşundaki temel ilkelerden ve amaçlarından hiçbir zaman sapmadan ülkemizin milli ve manevi değerlerine her zaman ve zeminde sahip çıkarak çalışmalarına devam etmektedir.

Bu ilkeli ve dik duruşunu ülkenin doğusunda ve batısında, güneyinde ve kuzeyinde sürdürmektedir. Bazı sendikalar ise nabza göre şerbet misali iç Anadolu da farklı egede farklı doğu ve güneydoğuda ise çok daha farklı söylem ve demeçlerde bulunmaktadırlar. Bunu en bariz ve yakın örneğini aşağıdaki kararlarda görebilirsiniz.

Eğitim Bir-sen’in 2012 yılında yapılması planlanan çalışmaların yol haritasının çizilmesi amacıyla 11–12 Şubat’ta yapılan 21. Başkanlar Kurulu toplantısında

Alınan kararlardan bazıları;

Karar 6- Bazı demokratik hak ve bireysel özgürlüklerin kullanılamaması bölücü terör örgütüne propaganda ve hareket alanı oluşturmaktadır. Devlet; Kürt sorununda anadilde savunma hakkı, anadilin öğretilmesi ve yerleşim yerlerinin geçmişten gelen isimlerinin iade edilmesi gibi konularda somut adımlar atmalı, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni kararlılıkla sürdürmelidir.

Karar 10- Anayasa’nın 24. maddesinde karşılık bulan din eğitimi; 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan seçmeli din eğitimi kararı gereği ilköğretimin 1. kademesinden başlayıp, ortaöğretimi de içine alacak şekilde uygulamaya geçirilmelidir

Karar 11- Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 19 Mayıs törenlerinin stadyumlarda kutlanılmaması ve Milli Güvenlik Bilgisi derslerinin kaldırılması gibi, eğitimde sivilleşmeye yönelik attığı adımları olumlu buluyor; Bakanlığın, öğrenci andını kaldırmasını, eğitimdeki militarist yaklaşım ve ritüelleri ayıklamasını; müfredatı değerler eğitimi odaklı olacak şekilde yeniden düzenlemesini istiyoruz.

Görülüyor ki milli değerlerimize karşı savaş açılmış durumda. Bu nedenle herkes tehlikenin farkına varmalıdır. Bu güne kadar sadece sendikacılık yapan ve gücünü üyelerinden alan Türk Eğitim Sen bundan sonrada bildiği ve inandığı yolda azim ve kararlılıkla yürüyecektir. Bu süreçte karşısına çıkacak olan basit ve yandaş sendikacılık anlayışına ve karalama politikalarına aldırış etmeyecektir.