TÜMSİAD KARAMANDA KURULDU

TÜMSİAD KARAMANDA KURULDU
Kısa adı TÜMSİAD olan, Tüm sanayi ve İş Adamları Derneği, Tahsin Ünal Mah. Atatürk Bulvarı Ekinciler merkezi Kat: 3 faaliyetine başladı. Yönetim Kurulu görev taksimatı yaptı.
Mali Müşavir Rıfat Karaulu Başkanlığında kurulan Kısa adı TÜMSİAD olan, Tüm sanayi ve İş Adamları Derneği çalışmalarına başladı.
 
Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Karaulu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
“Dünya genelinde dürüst ve ahlaklı işadamları kuşağı oluşturmak için yönetim kurulu ve komisyon üyelerimiz ile gece gündüz çalışmaktayız. TÜMSİAD üyeleri, Avrupa Birliği’nin belirlediği 90 ayrı sektöre dağılmış durumdadır.
 
       TÜMSİAD,  üyelerinin sahip oldukları bilgi, emek, finansal güç, yönetim mekanizmaları, teknolojik potansiyellerinin bir araya gelmesini temin etmek; KOBİ’lerin girişimci ruhlarını geliştirmek suretiyle yeni ufuklara yelken açmalarını sağlamak; bu yürek birliğinden doğan güçle Türkiye’nin, küresel ekonomide saygın ve yetkin bir konuma gelmesi için çözümler ve projeler üretmek doğrultusunda çalışmalarını “üyeleriyle birlikte üyeleri için” yürütmektedir.
      Üyelerimizin kişisel ve mesleki gelişimleri, işletmelerini yurt dışında tanıtabilmeleri, sektörleriyle ilgili gelişmeleri takip edebilmeleri, ortak çalışmalar yürüten firmalarla tanışmaları ve ortak çalışma sahaları oluşturabilmeleri için her yıl potansiyel finans hacmi yüksek olan birçok ülkeye yurtdışı gezileri planlıyoruz. Yurtdışı gezileri sayesinde iş adamlarımız yerel değerlerini dünyaya yayarken, adım adım ilerleyerek dünyaya açılmaktadır.
 
      Üniversite işbirlikleri ile düzenlediğimiz KOBİ Zirvesi’nde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’leri biraraya getiriyoruz. Sektörel alanlarda faaliyet gösteren çeşitli firma sahibi ve yöneticilerimizi, kendilerini tanıtacakları, sorunlarını, çözüm önerilerini paylaşacakları bir platforma kavuşturuyoruz.
 
      Üyelerimizin, kurumsallaşmaya yönelik taleplerini karşılamak amacıyla, kapsamlı hizmetlerin sunulacağı özel danışmanlık birimimizi oluşturuyoruz.
      Özel sektörün ara eleman ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sektör Temsilcileri ile birlikte meslek liselerine işlerlik kazandırarak uygulanabilir projeler tasarlıyoruz. İhtiyaca yönelik eğitim kurumlarının yaygınlaşmasını sağlamak, eğitim müfredatına yönelik çalışmalar yürütmek TÜMSİAD’ın plan ve projeleri arasında yer alıyor.
      TÜMSİAD Akademi bünyesinde, kuruluş sahibi ya da yöneticilerine, çeşitli kademelerde istihdam ettikleri personele yönelik yabancı dil, profesyonel yönetim, iç ve dış ticaret, kişisel gelişim, kurumsal yapı, yeniden yapılanma v.b konularında süreli eğitimler verilecektir.
   Üyelerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için Genel Merkez ve Şubelerde her ay çeşitli konularda KOBİ Konferansları düzenleniyor.
 
   KOBİ’ler, Türkiye ve dünyada ekonomi alanında yaşanan gelişmeleri, sektörlerdeki değişmeleri, finansal analizler, bilimsel çalışmalar ve analizler TÜMSİAD Ekonomi Dergisi aracılığıyla güncel olarak takip edilebiliyorlar.
   TÜMSİAD, başarıya giden yolda ilerlemek isteğinde olan tüm sanayici ve iş adamlarını dernek bünyesine katılmaya davet ediyor…
    KOBİ’lere hizmet eden organize olmuş bir derneğin kalkınmasındaki önemi büyüktür. Sevdamız Ülkemize hizmet etmektir. KOBİ’lere kucak açmaktayız, KOBİ’lerin Oryantasyonu için varız. Bu ülkede kazandıklarını bu ülkeye vermek istemekteyiz. KOBİ’lerin sesi soluğu olma vizyonuyla yola çıktık.
 
İş adamlarımızı hizmet mekânımıza davet ediyor. Ve üye olmaya bekliyoruz. DEDİ.      
 
 
TÜMSİAD YÖNETİM KURULU
 
Yönetim Kurulu Başkanı: Rıfat KARAULU
 
Başkan Yardımcısı: Salih ÖZCAN                     Başkan Yardımcısı: Ahmet BÖCÜ
Başkan Yardımcısı: Mustafa TAŞ                      Başkan Yardımcısı: İsa BÜYÜKYARMA
 
Hizmetlerimizi komisyon başkanlıkları marifetiyle yapacağımızdan komisyon başkanlıkları
 
Teşkilatlanma Kom. Bşk: Ahmet COŞKUN       Bürokratik İşlet Kom.Bşk:Huk.Veli BERBER
Sosyal İlişkiler Kom.Bşk:Hasan ÖZŞAHİN        Eğitim ve Arge Kom.Bşk:Mak.Muh.Mürsel EKREM
Sektör Kurumları Kom.Bşk:Orhan KUL             Diş Ekonomi Kom.Bşk:Hüsamettin GÜLCAN
Medya ve İletişim Kom.Bşk: Yakup SARAÇ     Gençlik Kolları  Kom.Bşk: Bahattin KESKİNCE
Yatırım İşleri Kom.Bşk:Mustafa GÜLCAN         Mali İşler Kom.Bşk:Ayhan SAK