TRAFİK BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI

TRAFİK BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI
'Kara Yolu Trafik Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasının finali yapıldı.
Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüʹnce ʹʹKara Yolu Trafik Haftasıʹʹ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Piri Reis Kültür Sitesiʹnde gerçekleşen yarışmada finale kalan 8 okul yarıştı. Yarışmayı İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ATUN, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani KARAÇAM, Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Ali Yaşar TUTKUN, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Asilkan ÖZTÜRK ile idareci, öğretmen ve öğrenciler izledi.
Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yarışmanın düzenlenmesinde kendilerine sonsuz destek olan Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.
Elemelerde olduğu gibi final yarışmasının da çekişmeli geçeceğini tahmin ettiğini söyleyen Emniyet Müdürü Sönmez, öğrencilere başarılar diledi.

Kıran kırana geçen yarışmanın sonunda 3 okul, sorulan 15 asil soru ile 4 yedek sorunun tamamına doğru cevap verdi. Bunun üzerine üç okul arasında kura çekimine gidildi. Kura çekiminde Vali Ali Akan İlköğretim Okulu birinci, 19 Mayıs İlköğretim Okulu ikinci, Kemal Reis İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Yarışma sonunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; “İnsan hayatı önemlidir, trafik eğitimi ile bunun önemini vurgulamak gerekir. Okullarımızda trafik eğitimi noktasında çalışmalarımıza destek veren İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.”dedi.
Yarışmada ilk üçe giren okullara ödülleri 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 14.30ʹda Cumhuriyet Parkında yapılacak olan Trafik Haftası etkinliklerinde törenle verilecek.