Temmuz Ayında Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Resmen Açıkladı!

Temmuz Ayında Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Resmen Açıkladı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temmuz ayında emekli maaşına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Yılmaz, yaptığı açıklamada neler söyledi? İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir TV yayınında gündeme ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette yüzde 100'ün üzerinde artış yapıldığını söyleyen Yılmaz, “Asgari ücreti vergiden muaf hala getirdik. Yüz milyarlarca kamuya maliyeti var. Asgari ücretle ilgili prim desteği veriyoruz. Asgari ücrette ciddi düzenlemeler yapmış durumdayız. Sanki herkes bu ücreti vermeliymiş gibi hava oluştu, bunu da kırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.webp

TEMMUZDA EMEKLİ ZAMMI OLACAK MI?

Cevdet Yılmaz, "Emekli sayımız 16 milyonu aştı. Çok ciddi bir rakama geldi. Emeklilerimizle ilgili her zaman yanlarında olduk. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca etkisi de fazla oluyor. Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde emeklilerimizin sıkıntıları önceliğimiz olacaktır" dedi.