TC Kimlik Numarası 6-8 İle Bitenlere Destek! Haziran Ortasında Ödeme Yapılıyor

TC Kimlik Numarası 6-8 İle Bitenlere Destek! Haziran Ortasında Ödeme Yapılıyor
Vatandaşlara sağlanacak olan destek ödemelerine dair haziran ayında da bakanlıklar bilgilendirmede bulunmaya devam ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde farklı pek çok destek ödemesini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarıldıkça haziran ayında da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, geçtiğimiz hafta başlayan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi TC kimlik numarasının son hanesine göre bu hafta da verilecek.

Çiftçilere 2024 Haziran Desteği

Haziran ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı destek ödemelerini düzenli olarak yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, 5.093.213.000 TL tutarında olan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cumartesi günü verilirken, söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan yağlı tohumlu bitkiler desteğiyle hububat-baklagil ve dane mısır desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilerin hesaplarına aktarılacak. Kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlara bugün saat 18'den sonra ödemeler yapılacak.

haziran-2024-tarim-bakanligi-odemeleri.jpg

Tarımsal Destek Tarihleri 2024 Haziran

Haziran ayı tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan yağlı tohumlar bitkiler desteğiyle hububat-baklagil ve dane mısır desteği ödemeleri bugün saat 18'den sonra TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler de üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemeleri genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıldığı için bugün ya da önümüzdeki haftalarda haziran sonuna kadar tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde ödemeler yapıldıkça da bilgi verilecek.