TBMM'de Tasarruf Önlemleri Genişliyor: Yurt Dışı Geziler ve TOGG Öncelikli

TBMM'de Tasarruf Önlemleri Genişliyor: Yurt Dışı Geziler ve TOGG Öncelikli
TBMM'de tasarruf önlemleri genişliyor: Milletvekillerinin yurt dışı gezileri sınırlanacak, yerli otomobil TOGG tercih edilecek, devlet hastaneleri öncelik kazanacak.

TBMM’de 1 yıldır kısmen uygulanan tasarruf önlemlerinin genişletilmesi için yeni bir genelge hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Meclis’teki tüm birimlere gönderilecek tasarruf genelgesi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Ekonomim’den Besti Karalar’ın haberine göre; TBMM, katılımı zorunlu programların dışında ihtisas, tali ve araştırma komisyonlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine sayı sınırlaması getirecek. Duruma göre komisyon gezilerinde uzman görevlendirecek.

Audi Gidiyor Togg Geliyor

TBMM’de bir süredir başlatılan, ‘araç değişim programı’ yeni önlemlerle hizmet araçlarının tamamı elektrikli araca dönüştürülecek. Yeni yasama dönemine yetiştirilmesi sağlanacak.
Meclis’te yeni tasarruf önlemleri arasında Meclis başkanvekilleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanvekillerinin kullandığı Audi marka araçların da değiştirilmesi gündemde. Kiralık olan resmi araçların sözleşmesi her yıl Temmuz ayında yenileniyor. TBMM Başkanlığı da yeni ek önlemleri değerlendiriyor. Bu önlemler arasında tüm resmi araçların yerli otomobil Togg’la değiştirilmesi gündemde. Yeni önlemler uygulanırsa, kiralık resmi araçlar Temmuz ayından itibaren kullanılmayacak.

Resepsiyonlarda 'Sade Menü'ye Devam

Tüm birimlerde kağıt kullanımı sonlandırılarak, dijitale geçilecek. Meclis’te şu anda kullanılan kırtasiye malzemeleri, toner, plastik sular tükenince yenileri alınmayacak. Bu nedenle ihale sözleşmeleri de sonlandırılacak.

Meclis'te düzenlenen resepsiyon ve etkinliklerde "minimal menü" uygulaması devam edecek.

Devlet Ve Üniversite Hastaneleri Tercih Edilecek
Sağlık harcamaları, devlet ve üniversite hastanelerine yönlendirilecek. Özel hastanelerle yürütülen sağlık hizmetleri sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine genişletilecek.

Vekil Harcamaları Kısıtlanacak

TBMM Başkanlığı, muhalefetin sık sık dile getirdiği, ‘milletvekilleri harcamaları da dahil olsun, milletvekilleri tasarruf önlemlerinden muaf tutulmasın’ önerilerini dikkate alarak, milletvekillerinin sağlık, ulaşım, yemek ve personel sayısı gibi alanlarda yeni tedbirleri değerlendiriyor.

TBMM’ye bağlı sosyal tesislerde de aynı tasarruf önlemleri uygulanacak. İstanbul’daki iki farklı konaklama tesisi sadece milletvekilleri yakınları ve Meclis personeli tarafından kullanılıyor. Meclis konaklama tesislerinin diğer kamu kurumları gibi halka açılıp açılmayacağı tartışılacak.

Genelgeye son şeklinin verilmesi için TBMM Başkanlık Divanı’nın önümüzdeki hafta toplanması bekleniyor.